Ești de acord? Sucurile cu zahăr (Cola, Pepsi), INTERZISE copiilor sub 16 ani din România

(Last Updated On: November 8, 2016)

Lupta contra producătorilor de sucuri cu adaos de zahăr continuă. Pe parcursul ultimilor ani s-au desfășurat diverse bătălii pentru reducerea numărului de consumatori de țigări sau alcool, aplicându-se imagini și mesaje cu atenționări.

În Parlament există un proiet de lege prin care inițiatorul legii, Gheorghe Udriște, propune ca agenții economici să plaseze anunțuri de avertizare în cazul în care băutura conține zahăr, iar consumul de către copiii cu o vârstă sub 16 ani să fie interzis.

14997212_1705198673129040_1531921872_n

Un pahar de suc de 250 de mililitri conţine nu mai puţin de zece cuburi de zahăr. Aproape dublu față de cât are nevoie un copil într-o zi, scrie stiripesurse.ro.

Gheorghe Udriște, inițiatorul legii: „Aplicarea pe recipienți care conțin asemenea băuturi a unor anunțuri de avertizare în sensul că, de exemplu, zahărul dăunează grav sănătății. În sensul că nu este permis copiilor sub 16 ani.”

Părinţii cred că o astfel de lege trebuie să fie foarte clară.

„Deci nu pot să și le cumpere singuri, dar dacă ajung în casă și le-am cumpărat noi ca părinți, încălcăm legea în clipa în care îi servim? Mi se pare aberant ca să fiu sincer!” Ca să aflăm şi părerea copiilor, părinţii au fost de acord să-i lase să participe la un experiment.

Şerban Damian, nutriţionist: „E bine să se înțeleagă că un consum ocazional nu dăunează. E vorba de cantitate și de frecvența consumului”. Cel mai probabil, proiectul va fi votat de parlamentari anul viitor.