Prea multe ore la birou? Vezi cum să eviți efectele sedentarismului!

(Last Updated On: November 11, 2016)

Sedentarismul dăunează grav siluetei, asta o știe fiecare din noi. Că ne afectează sănătatea. Asta o auzim tot mai des de la experți dar o simțim și pe pielea noastră. Lucrul prelungit la birou ne poate expune la diverse probleme cum ar fi, durerile de spate, durerile articulare, boli ale coloanei și probleme ale ochilor. Ca să poți evita aceste neplăceri iată câteva trucuri care îți vin în ajutor.

Oprește-te din lucru pentru prânz
Renunță la mâncatul la birou măcar de 2-3 ori pe săptămână și ieși pentru a lua prânzul. Așa faci puțină mișcare pentru a te deplasa până la locul unde iei masa, ceea ce-ți îmbunătățește circulația sângelui și sănătatea sistemului circulator în general. De asemenea, socializezi, te deconectezi puțin și-ți reiei activitatea cu mai multă energie, potrivit clicksanatate.ro.

15049708_338364596531084_454125540_n

Ieși la o plimbare
Oprește-te puțin din lucru din timp în timp, fie că mergi să discuți cu un coleg, fie să faci un ceai. Ieși la scurtă plimbare, dacă programul și vremea îți permit. Oamenii de știință americani indică cel puțin 3 minute de mișcare de oră în cazul celor care fac muncă de birou, ceea c ear reduce cu aproxiamtiv 30% riscul de afecțiuni fatale.

Postura la birou contează
Pentru a evita durerile de spate, ai grijă să ai o poziție corectă la birou. Spatele trebuie să fie drept, rezemat de spătarul scaunului, privirea în față. Vei avea o circulație mai bună a sângelui dacă nu rămâi în aceeași poziție ore în șir și dacă nu stai picior peste picior.

Interacționează mai des
În loc să trimiți un email sau să comunci pe alte căi cu colegii, mergi să discuți față în față. E cu atât mai bine dacă trebuie să folosești scările. Profită de orice prilej pentru a te ridica și a te mișca puțin.

Extrasfat

La finalul programului de lucru, oricât de tentant ar fi să te recompensezi cu dulciuri sau să-ți petreci seara în fotoliu în fața televizorului, renunță la aceste obiceiuri. Când e posibil, alege drumul cel mai lung către casă și mergi pe jos, optează pentru preparate ușoare la cină și fă gimnastică privind emisiunea televizată preferată.