Râsul, cel mai bun medicament. Vezi 6 efecte benefice pe care le are asupra ta:

(Last Updated On: May 8, 2017)

Știați că, râsul este cel mai bun medicament pentru tine? Râsul este foarte benefic pentru
organism, pe lângă faptul că este un medicament gratuit cate te face să te simți mai energic și mai activ, acesta întărește sistemul imunitar și te protejează de efectele negative ale stresului. Iată câteva efecte benefice ale râsului care îți vor proteja organismul!

Protejează inima
Persoanele care râd des sunt mai protejate cardiovascular. Când râdem, tensiunea scade uşor, iar organismul secretă substanţe care ne protejează vasele şi inima, conform click.ro.

14914991_334057796961764_1367749295_n

Te face fericit
Râsul e o terapie excelentă pentru planul psihoemoţional. Persoanele care râd mai des sunt mai fericite, se simt mai împlinite şi sunt mai active. Râsul inhibă secreţia hormonului de stres, dar stimulează secreţia de endorfine – hormonii fericirii.

Ne menţine tineri
Studiile demonstrează că persoanele care râd des trăiesc mai mult şi au un aspect fizic mai tânăr decât media de vârstă pe care o prezintă. De asemenea, râsul oxigenează creierul, protejând astfel sistemul nervos.

Are efect analgezic
Persoanele care râs des au un prag al durerii mai ridicat, astfel că se simt mai bine şi au un confort fizic mai bun. De asemenea, atunci când suntem veseli, creierul nostru secretă endorfine, care au efect analgezic şi combat durerile din organism.

Întăreşte imunitatea
Cine râde des are o imunitate mai bună. Mai mult, organismul se regenerează mai bine şi mai repede în cazul persoanelor vesele. Acestea se vindecă mai rapid decât cele prea… serioase.

Menţine silueta
Se pare că 10 minute de râs te ajută să pierzi 40 de calorii, oamenii pierzând în medie 2 kg pe an doar pentru că… râd. Râsul stimulează musculatura abdomenului.