3 trucuri cum să te ferești de răceală când toți în jurul tău sunt deja bolnavi

(Last Updated On: November 28, 2016)

Și pentru că se apropie sărbătorile de iarnă iar tu desigur, nu dorești să fii în acea perioadă frumoasă bolnav, am găsit pentru tine câteva trucuri care te pot feri de răceală. Pentru-că sărbătorile trebuie să fie un prilej de bucurie și satisfacție nu un moment cu ochi lăcrimați, guturai sau nas înfundat. Iată cei trei pași pe care trebuie săi faci și răceala va fugi de tine!

Respiratie profunda
Organismul se imbolnaveste mai repede atunci cand esti obosit. Pentru a combate oboseala, respiratia profunda este de un real folos. Din cauza respiratiei necorespunzatoare poti avea probleme cu somnul, anxietatea, stomacul, sistemul imunitar, potrivit sanatate.bzi.ro.

15281073_346706912363519_2127368887_n

Cand li se cere sa respire adanc, oamenii adopta o pozitie dreapta, cu pieptul inainte si umerii ridicati. Aceasta postura transmite creierului un mesaj de alerta, iar acesta intra in stare de stres „lupta sau fugi”. Pentru o respiratie corecta, umfla-ti abdomenul cand inhalezi (vei avea burta de gravida). Astfel se va activa diafragma care va transmite creierului mesajul sa se relaxeze.

Antreneaza-ti muschii
Miscarea este un element cheie al starii de sanatate. Desi orice tip de miscare este sanatoasa, Lyon sugereaza faptul ca ridicarea greutatilor iti antreneaza muschii, iar daca ai muschii sanatosi, vei fi puternic in fata racelii si gripei.

Potrivit lui Lyon, muschii secreta proteine, hormoni si alte molecule esentiale care imbunatatesc functionarea sistemului imunitar.

Ajusteaza-ti ora de culcare
Durata si calitatea somnului sunt foarte importante cand vine vorba despre functionarea corecta a sistemului imunitar.

Este esential pentru o sanatate de fier sa nu te culci mai tarziu de ora 22:00. Organele interne au programul lor de detoxifiere, iar daca nu dormi in acele intervale, aceasta curatare nu are loc.