Pomelo, fructul care te satură și te ajută să slăbești. Vezi ce trebuie să faci:

(Last Updated On: November 16, 2016)

Fructul care este cultivat de peste 22 de secole, pe timpuri considerat drept cel care apără de rele, iar în zilele noastre cel care scapă de greutatea în plus. Poartă și numele căpitanului englez care a adus semințele pe continentul European, iar astăzi poate fi găsit pe rafturile din magazine la compartimentul citricilor. Nutriționiștii îl recomandă atât pentru a suplini rezervele de vitamina C, cât și pentru a ajuta la arderea caloriilor.

Pomelo are intre 10-50 de centimetri, insa majoritatea fructelor (lemon pomelo – specia importata la noi) au intre 12-25 cm si 1,5-2 kilograme, culoarea cojii este galben verzuie iar miezul galben, acoperit de un invelis pufos.

15129832_340736579627219_885553460_n

De regula, il gasiti in supermarket invelit in plasa rosie si tipla si, important, trebuie evitat fructul prea moale deoarece este un indicator ca este vechi.

Orice varietate de pomelo ati alege, coaja trebuie sa fie bine intinsa, fara pete, fructul sa fie tare, iar cand il luati in mana trebuie sa vi se para greu in comparatie cu marimea lui, informează sanatate.bzi.ro.

Pomelo poate fi pastrat la rece timp de mai multe zile. Gustul miezului este complet diferit de cel al grepfrutului clasic, deci nu va asteptati sa fie un fruct acrisor. Acesta este dulceag-amarui iar consistenta este carnoasa, iar cu un fruct cu siguranta va veti ridica satui de la masa.

Fructul poate fi mancat ca atare sau poate fi adaugat in salate, deserturi sau in preparatele cu peste. In China, in mod traditional, din coaja de pomelo se prepara marmelada sau este folosita la prajituri.