Vezi ce riști dacă mergi la culcare prea târziu

(Last Updated On: November 22, 2016)

Fiecare persoană are un program aparte de viață, iar mulți dintre noi din cauza suprasolicitării la serviciu sau în alte nevoi, nu respectă un regim corect de somn, ceea ce poate duce la efecte
simțitoare peste o perioade de timp.

Medicii îndeamnă persoanele care au obiceiul de a amâna ora de somn, să se depună un minim efort pentru a se culca la timp. Această recomandare ar trebui luată în considerație în special de persoanele care au probleme cu tensiunea arterială ridicată, cât și cei supraponderali.

15135665_343650349335842_609698269_n

Te îngrași
Dacă ai luat mult în greutate în ultima vreme sau dacă nu reușești cu niciun chip să slăbești un motiv demn de luat în seamă este lipsa de somn. Odihna joacă un rol important în menținerea sănătății, potrivit clicksanatate.ro.

Orice schimbare afectează buna funcționare a organelor, iar privarea de somn este una dintre cauzele îngrășării, a creșterii apetitului pe fondul oboselii accentuate, a modificărilor de metabolism, dar și a rezistenței la insulină.

Îți crește tensiunea arterială
Persoanele care dorm foarte puțin și păstrează acest obicei pe o perioadă lungă de timp sunt predispuse la hipertensiune arterială. Cele mai mari valori ale tensiunii arteriale pot apărea chiar în timpul nopții.

Potrivit unor cercetări pe această temă, tensiunea arterială crescută noaptea indică faptul că inima are o activitate mai intensă, fiind în situația de a nu se odihni suficient.