Vezi cum să NU te îngraşi după ce te-ai lăsat de fumat

(Last Updated On: November 11, 2016)

Te-ai gândit să te lași de fumat dar ți-e frică să nu te îngrași? Chiar dacă și medicii afirmă că lăsarea țigărilor duce la îngrășare, un stil de viață activ și o alimentație echilibrată bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, te poate ajuta cu ușurință să nu crești în greutate. Iată câteva sfaturi care vă pot veni în ajutor!

Un studiu realizat de ISRA Center Marketing Research, în care s-a urmărit percepţia românilor asupra fumatului, arată că 57 la sută dintre românii fumători au declarat că vor să renunţe la fumat, dar nu ştiu ce ar trebui să facă pentru a scăpa definitiv de această dependenţă, potrivit gandul.info.

15050202_338363806531163_540325330_n

Un român moare la fiecare 15 minute din cauza fumatului, numărul deceselor fiind în creştere, în lume la fiecare opt secunde înregistrându-se un astfel de eveniment, avertizează Societatea Română de Pneumologie. În plus, românii fumează 15 ţigări pe zi, cei mai mulţi având vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani.

“În România, incidenţa cancerului cauzat de fumat creşte îngrijorător. Numai în 2009, în ţara noastră au murit 33.000 de oameni din cauza unor afecţiuni provocate de fumat”, declară vicepreşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Miron Bogdan.

Dulciurile – principalul inamic al siluetei

Potrivit specialiştilor, există riscul să acumulezi până la trei kilograme în prima lună după ce te-ai lăsat de fumat. Asta se întâmplă în cazul în care nu adopţi un stil de viaţă activ şi o alimentaţie bogată în vitamine, minerale şi antioxidanţi, pentru a accelera arderile. În plus, luarea în greutate după renunţarea la fumat mai este influenţată de vârstă, sex, apetit şi predispoziţiile genetice. În plus, în primele trei luni de la renunţarea la fumat, în organism scade nivelul glicemiei.

Pentru a-l echilibra suntem tentaţi să mâncăm dulciuri, care au un conţinut caloric extrem de ridicat. Astfel, riscul de a ne îngrăşa este extrem de mare. În plus, dulciurile favorizează pofta de fumat, o tentaţie căreia îţi va fi greu să rezişti.

Medicii mai recomandă evitarea alcoolului, deoarece şi acesta conţine un număr impresionant de kilocalorii. Mai mult, dacă ai renunţat la acest viciu doar de câteva zile, nu te mira dacă apare nevoia să fumezi atunci când bei alcool. Alege apa.
Potrivit experţilor, organismul are nevoie de trei luni pentru a elimina toate toxinele provocate de ţigări în corp, apa fiind esenţială în acest caz.

Pentru că există mai mult de 300 de substanţe toxice în ţigări, orga­nismul are nevoie de cel puţin doi litri de apă pentru a le elimina rapid.
În plus, apa inhibă dorinţa de a mai aprin­de o ţigară. Pentru a elimi­na mai rapid nicotina din organism se re­comandă exerciţii fizice, care aduc beneficii şi sistemului respirator, atât de afectat.