Vegetarienii sunt mai puțin predispuși la cancer. Vezi de ce:

(Last Updated On: November 8, 2016)

Noutatea cu care vin specialiștii în domeniul medicinii, nu este atât de revoluționară pe cât evidentă în urma studiilor a zeci de ani. O bună parte din iubitorii de carne, cu greu vor fi de acord cu aceste afirmații. Conform studiului recent realizat de Cancer Research din Marea Britanie, reiese că persoanele care preferă să evite consumul de carne, au un procent mult mai redus de a se îmbolnăvi de cancer.

Veganii fac mai rar cancere ale sângelui, vezicii urinare și stomacului.

14962942_337020273332183_1501185241_n

Studiul a fost realizat pe 61.556 bărbați și femei, de toate vârstele. Au participat la cercetare persoane care mănâncă des carne, persoane care consumă doar pește și persoane care mănâncă doar alimente vegetale, informează clicksanatate.ro.

Care au fost rezultatele studiului? Se pare că vegetarienii prezintă o rată mult mai mică de cancere ale sângelui, vezicii urinare și stomacului.

Risc cu 75% mai mic de cancer al măduvei spinării

Pe de altă parte, un alt studiu a relevat că vegetarienii sunt mult mai puțin afectați de următoarele tipuri de cancer: cancerul la stomac, vezică urinară, limfomul non-Hodkin și myelome multiple.

În cazul myelomelor multiple (o formă rară de cancer al măduvei spinării), cazurile acestei maladii periculoase sunt cu 75 % mai puține în rândul vegetarienilor decât în cadrul celor care au în alimentația lor și carne.