Vezi care tip de peşte este cel mai sănătos şi pe care ar trebui să-l eviţi:

(Last Updated On: June 18, 2017)

Fiind la începutul secolului XXI, populația pământului a trecut ușor peste 7 miliarde, iar odată cu mărirea populației, apare și propblema alimentației, pentru obținerea căreia se apelează agresiv la spațiile acvatice. Specialiștii atenționează persoanele care consumă pește, dar nu locuiesc alături de litoral.

Fiecare iubitor de pește trebuie să cunoască ce tip de pește să evite, pentru a nu se îmbolnăvi sau intoxica organismul. Nu tot peștele scump de pe rafturile din magazine, este bun.

15050475_337248609976016_182749279_n

(foto: crapmania.ro)

Iata cateva informatii de retinut si care vin in sprijinul unei alegeri corecte pentru sanatatea noastra, potrivit sfatulparintilor si preluat de romaniatv.net:

1. CRAPUL ROMANESC, CRAPUL CHINEZESC, FITOFAGUL

Ei fac parte din aceeasi familie, sunt mari aducatori de Omega3 si fosfor si sunt pesti care pot fi consumati in orice cantitate, mai ales ca ii gasim si proaspeti in comert. Singurul mic “dezavantaj” ar fi pretul: sunt pesti destul de scumpi pentru multi dintre cumparatori (mai ales crapul romanesc).

2. MACROU, HERING, COD, MERLUCIU

Toti sunt pesti oceanici si nu-i gasim decat in stare congelata la noi in tara, insa sunt pesti de foarte buna calitate, plini de elemente nutritive.

Atentie la pestii congelati, insa, intrucat nu toti importatorii sau comerciantii ii transporta si pastreaza in conditii corecte: de foarte multe ori ei sunt decongelati si apoi recongelati, proces care altereaza proteina, unul dintre cele mai importante elemente nutritive pentru care consumam pestele.

In urma decongelarii si recongelarii, de foarte multe ori carnea de peste dobandeste un aspect neplacut, devine moale si se dezintegreaza.

3.    PANGASIUS

Un peste foarte “la moda” in zilele noastre, adus in Romania dupa anii ’90 sigasit in galantare numai sub forma congelata. Pe langa faptul ca e sarac in Omega3, in general pangasiusul este un peste de slaba calitate din punct de vedere nutritiv.

Mai mult decat atat, el poate fi chiar nociv, si asta din cauza apelor din care provine, care sunt, in marea lor majoritate, foarte poluate. In nici un caz nu este recomandat copiilor. Daca puteti, evitati-l.