Vezi câte ore trebuie să lucrezi de fapt pe zi:

(Last Updated On: June 28, 2017)

Iată o veste cu adevărat uimitoare pentru persoanele care au trecut cu vârsta de 40 de ani. Un
studiu realizat a scos la iveală faptul că aceștia ar trebui să lucreze cel mult trei zile pe săptămână. În așa mod persoana reușește să se odihnească și să aibă performanțe mai mari.

Specialistii in medicina sustin ca ceasul biologic al fiecarei persoane se modifica odata cu varsta.
Asadar, in cazul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, nu conteaza daca muncesc ziua ori noaptea, potrivit sanatate.bzi.ro. Important este sa existe o rutina.

14936977_333460803688130_1524003764_n

Dar, pentru cei care au trecut de 40 de ani, studiul arata ca ar trebui sa lucreze cel mult trei zile pe saptamana.

In plus, cercetatorii sustin ca daca o persoana lucreaza 25 de ore pe saptamana, vor exista efecte pozitive asupra performantei cognitive. Dar, daca se depaseste aceasta durata, ar putea aparea efectul invers.

Munca de birou iti distruge sanatatea incet dar sigur

Statul pe scaun in cea mai mare parte a zilei poate sa ne scurteze viata. Statul pe scaun are o multitudine de efecte negative asupra sanatatii. Pe langa durerile constante de spate, umeri sau picioare, favorizeaza aparitia obezitatii, a diabetului, a bolilor de inima si a afectiunilor muscularo-scheletice.

Intalnirile motivationale pot deprima angajatii. Uneori, angajatorii organizeaza activitati de tip team-building sau intalniri motivationale, care sa ridice moralul angajatilor. Studiile arata insa ca, prin constrangerea acestora sa se simta fericiti fara un motiv exact, angajatii vor realiza cat de nefericiti sunt de fapt si vor fi mai deprimati decat erau inainte de intalnirile motivationale.

Aerul recirculat ne afecteaza plamanii. Aerul din interiorul cladirilor de birouri poate fi de pana la 100 de ori mai daunator decat cel din exterior. Tot felul de gaze, substante chimice, particule de mucegai, azbest si emisii toxice ale aerului conditionat sunt recirculate prin sistemele de ventilatie ale cladirilor.

Imprimantele si fotocopiatoarele pot cauza boli de plamani. Fotocopiatoarele pot sa emita ozon daca nu sunt curatate periodic si daca nu le sunt inlocuite filtrele, provocand iritatii si dureri in piept, chiar si in cantitati foarte mici. Imprimantele pot provoca boli de plamani din cauza particulelor de toner, care pot sa fie inhalate si care pot ajunge relativ usor in fluxul sanguin.

Munca timp de mai mult de 10 ore pe zi poate sa provoace un atac de cord. Cercetarile realizate in Europa au aratat ca persoanele care lucreaza zece sau mai multe ore pe zi sunt predispuse unui risc de a se imbolnavi de boli cardiace cu 60% mai mare decat restul participantilor la studiu.