Vezi ce să mănânci când te laşi de fumat

(Last Updated On: November 28, 2016)

Cu toate că fumătorii cunosc bine că renunțarea la fumat aduce doar beneficii sănătății, mulți refuză să o facă din frica de a nu adăuga în kilograme. Specialiștii totuși afirmă că poți preveni acest lucru dacă ești atent la produsele pe care le consumi zilnic. Nu e nevoie să ții diete stricte și de lungă durată deoarece acestea pot face mai mult rău decât bine. Noi îți oferim astăzi câteva sfaturi utile ca să te lași de fumat și să nu-ți fie frică de greutate!

Ce mâncăruri duc la îngrăşare
Dupa ce renunţă la fumat, multe persoane preferă să mănânce alimente bogate în grăsimi și zahăr, deoarece acestea le ajută să atingă plăcerea pe care o simt în timpul fumatului, informează clicksanatate.ro.

15240117_346707312363479_718095970_n

Cu toate acestea, studiile arată că beneficiile pentru sănătate asociate cu renunțarea la fumat depășesc cu mult dezavantajul de creștere în greutate, chiar și în cazul în care câștigul este de 10 până la 15 kg.

Nu ţine diete restrictive!
Dacă renunţi la fumat, ai grijă să nu te apuci de o dietă restrictivă, deoarece îţi poate face mi mult rău. Utilă este şi activitatea fizică, pentru că previne depunerea de kilograme.

Este bine să mănânci 3 mese principale pe zi şi 2 gustări. Încearcă să eviţi prăjelile, iar carnea s-o consumi fiartă sau la grătar.

Important este să incluzi în alimentaţie proteine şi fibre. Morcovii, ţelina, orezul brun, pâinea din cereale integrale, brânza slabă – toate sunt alegeri ideale. Nu uita, de asemenea, să bei 2 litri de apă în fiecare zi!