Vezi cum îți afectează inima un pahar de suc de roșii pe zi

(Last Updated On: November 3, 2016)

Faci parte din grupul persoanelor care suferă de afecțiuni ale sistemului cardiovascular sau
organismul tău are o imunitate sensibilă și atrage mereu diverși viruși? Băutura pe care o propunem este nu doar ce-a mai ieftină, dar și cea mai accesibilă pentru majoritatea persoanelor. Dacă regăsești unele din simptomele și problemele de sănătate descrise mai jos, atunci neapărat va trebui să mergi la piață după roșii.

Riscul de a dezvolta o tromboza este crescut in cazul celor care au trecut de varsta de 40 de ani, al celor care sufera de tulburari de coagulare a sangelui, in cazul celor supraponderali, al femeilor care iau anticonceptionale. De asemenea, soferii si persoanele sedentare, cele care sunt obligate sa stea foarte mult pe scaun prezinta risc de tromboza, potrivit sanatate.bzi.ro.

14797508_334053506962193_1480955391_n

Cercetatorii americani au facut un studiu la care au participat 20 de pacienti suferinzi de diabet zaharat de tip II. Acestora le-au fost prescrisi cate 250 de mililitri (aproximativ un pahar) de suc de rosii zilnic.

Dupa trei saptamani de la inceputul experimentelor a putut fi observata o scadere a vascozitatii sangelui si, drept urmare, a predispozitiei la tromboza. Proprietatile terapeutice ale rosiilor sunt determinate de substanta de culoare verde care acopera semintele. Aceasta substanta se gaseste atat in rosiile proaspete, cat si in sucul de rosii.

PROPRIETATI
Sucul de rosii contine zahar (in cantitati insemnate glucoza si fructoza), acizi organici, vitaminele C si E, este de asemenea bogat in potasiu, magneziu, fier, cobalt, zinc, iod, fluor etc. Acizii organici din sucul de rosii participa in mod activ la procesele metabolice din organism.

Ca produs alimentar, este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni ale sistemului cardiovascular si de tulburari metabolice. In ceea ce priveste continutul de vitamina C, sucul de rosii poate fi comparat cu sucurile de citrice.

Nutritionistii sustin ca doua pahare de suc de rosii pe zi ne aduc dozele necesare de vitaminele A si C. Sucul de tomate fortifica organismul, potoleste setea, fiind recomandat in cazul hipertensiunii arteriale, dar si pentru usurarea digestiei, a tranzitului intestinal.