(Video) Cauze ascunse ale bărbiei duble. Vezi ce trebuie să faci ca să scapi de ea:

(Last Updated On: June 18, 2017)

Multe persoane se confruntă cu așa numitul aspect de bărbie dublă, fiind un element deranjant și
inestetic. Deși pare a fi cauzată fie de depozitele de grăsimi acumulate sub nivelul bărbiei, de
moștenirea genetică sau de îmbătrânirea pielii, aceasta însă poate avea și alte cauze mai delicate. Să descoperim împreună câteva cauze posibile ale acestui aspect.

Retenţia de apă – consumul excesiv de alcool, dulciuri şi alimente sărate este strâns legat de apariţia bărbiei duble pentru că acestea cauzează reţinerea apei în organism, inclusiv în zona gâtului, potrivit csid.ro.

Evită sau redu consumul unor astfel de alimente şi bea mai multă apă, deoarece deshidratarea favorizează reţinerea de apă în ţesuturi.

Intoleranţele alimentare – persoanele care se confruntă cu intoleranţă la gluten sau care suferă de sindromul colonului iritabil sunt mai predispuse apariţiei bărbiei duble, dar şi a obrăjorilor dolofani.

Balonarea frecventă este un simptom care ar trebui să te pună pe gânduri şi să faci o vizită medicului, pentru analize amănunţite şi recomandări pentru o digestie sănătoasă.

Menstruaţia – explozia hormonală din apropierea menstruaţiei poate duce la o exacerbare a guşei. Progesteronul, mai exact, este vinovatul pentru umflarea feţei, a picioarelor şi a abdomenului în această perioadă delicată a lunii.

Dacă te confrunţi şi cu bufeuri iar ciclul menstrual este neregulat, e foarte posibil să intri în perioada de perimenopauză, o etapă de tranziţie care precede menopauza şi care poate dura ani de zile. Crezi că eşti prea tânără pentru a fi în sitaşia asta?

Gândeşte-te mai bine! Unele femei intră în perimenopauză chiar după împlinirea vârstei de 30 de ani.
Vezi aici Video:

Pentru a scăpa de bărbia dublă, poţi încerca următoarele exerciţii din clipul de mai sus.