Acest aliment ține ANEMIA departe, inhibă CANCERUL si alungă DURERILE. În plus costă doar 1 Leu.

(Last Updated On: December 16, 2016)

Persoanele care au probleme cu imunitatea slabă, încearcă să lupte cu anemia, bolile sezoniere sau chiar cancerul, dacă vor consuma acest aliment, au șanse mari să înlături toate aceste probleme de sănătate. Planta care se găsește practic în fiecare grădină, pe rafturile în fiecare magazin, la un preț accesibil pentru toate categoriile.

Specialiștii recomandă consumul pătrunjelului. Aflați care sunt beneficiile miraculoase și ce componente magice conține această plantă.

Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, întrebuințate în alimentație și în medicina populară. Poartă și denumirile de găgăuț, pătlăgele (pl.), pătrunjică sau petersil. O leguminoasă. Grecii antici considerau că această plantă unește lumea viilor cu cea a morților, conform doctorulzilei.ro.

Deseori, pătrunjelul este subapreciat, deşi are importante calităţi nutritive şi paleative. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale şi îl folosesc deseori pentru a decora diverse tipuri de mâncăruri.

Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E.

De asemenea, este o sursă importantă de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi.