Adormi greu? Alergia poate fi de vină

(Last Updated On: December 19, 2016)

Dacă ai încercat toate soluțiile posibile de înlăturare a insomniei și totuși nu poți adormi, atunci alergia poate fi de vină. De multe ori oamenii pot lucrurile minuscule la care nu atragem atenția ne pot crea cel mai mare disconfort. De exemplu, praful din dormitor, căldura exagerată sau cearșafurile neschimbate te pot împiedica să ai un somn bun și liniștit. Iată la ce trebuie să atragi atenția!

Renunță la cafeaua de după-amiază
Băuturile care conțin cafeină, ceai negru sau verde, cafea, trebuie evitate în a doua parte a zilei, pentru a nu te predispune la insomnie. Nu poți renunța la ele? Alege ceaiurile medicinale și cafeaua decofeinizată, informează clicksanatate.ro.

Este important să eviți și alimentele sau băuturile care îngreunează digestia. De pildă, nu bea apă imediat după masă, ci la cel puțin 30 de minute distanță.

Cina ar fi bine s-o iei cu 3 ore înainte de a te pregăti de culcare și să consiste în preparate ușoare. Altfel, vei avea un somn agitat sau îți va fi greu să adormi.

Evită supraîncălzirea camerei
Știind că, pe timpul nopții, temperatura scade vertiginos, ești tentat să încălzești mai mult dormitorul.

Din păcate, atunci când este foarte cald își poate face loc insomnia. Potrivit unor cercetări, se doarme mai bine într-o cameră în care este răcoare decât într-una supraîncălzită.

Nu împărți patul cu animalul de companie
Dacă obișnuiești să dormi cu pisica sau câinele tău, este posibil să ai probleme legate de somn. Unii câini suferă de ceea ce se numește sindromul picioarelor neliniștite. Din această cauză, fără să vrea, își lovesc sau trezesc stăpânii în cursul nopții.