Ai colesterolul mărit? Gutuile sunt de mare ajutor

(Last Updated On: June 27, 2017)

Vă confruntați cu grăsimile? Regimul alimentar a devenit într-atât de dezechilibrat încât obișnuiți să consumați alimente semifabricate, mezeluri, carne grasă? Aflați că odată cu sfârșitul toamnei, natura ne oferă fructul care este preferat pentru mulți din noi, însă nu tot timpul ajungem să-l consumăm în cantități potrivite.

Nutriționiștii recomandă consumul gutuilor, fructele de aur, ce sunt niște luptători excelenți în arderea colesterolului rău din organism.

15571078_1725076864474554_651692854_n

Gutuile au doar 57 de calorii la 100 de grame, asa ca si persoanele care tin dieta il pot consuma cu incredere. Pentru o iarna reusita, consuma cat de des poti salata din mere si gutui si nu vei simti ca ai o deficienta de vitamine, informează sanatate.bzi.ro.

Pentru ca nu te ajuta doar sa iti imunizezi organismul, gutuile te ajuta si scapi de colesterol.

Iata cum micsorezi colesterolul cu ajutorul gutuilor.

Consumul de gutui este incurajat si in cazul celor care sufera de ulcer gastric. Acest fruct nu doar ajuta digestia, dar reduce semnificativ nivelul colesterolului. O poti folosi in salate, proaspata, in amestec cu alte fructe. Cand iti este greata, mananca imediat cateva felii de gutuie si te vei simti mai bine.

Tratamentul natural cu gutui (infuzie sau decoct) este recomandat in cazul indigestiei sau balonarii.

Fructul mai este bun si ca tratament pentru piele (rani, eczeme, iritatii). Poti face o emulsie din samburii de gutuie, lasati peste noapte in apa calda, si se plaseaza direct pe zona afectata.