Vezi ce Boli ți se pot citi pe ten

(Last Updated On: December 2, 2016)

Pielea ta poate fi o hartă perfectă pentru citirea bolilor din organism. Pe lângă problemele dermatologice aceasta poate reflecta și diverse alte afecțiuni ca cele ale ficatului sau boli de tiroidă. Din acest motiv ar trebui să fim foarte atenți la schimbările care apar pe tenul nostru și în cazul necesar să ne consultăm cu un medic specialist. Iată doar câteva din afecțiune pe care le poate arăta tenul nostru.

Afecțiunile hepatice
Vânătăile apărute spontan pe ten pot semnala o afecţiune a ficatului, organ care nu mai sintetizează factorii de coagulare. O astfel de vânătaie poate sugera și o boală a sângelui, pentru că, în cazul leucemilor, pot apărea mici pete pe piele, potrivit clicksanatate.ro.

15300532_348839425483601_1583970689_n

De asemeena, dacă ai tenul de culoare gălbuie, te simți slăbit și ai pete mai închise la culoare pe unele porțiuni ale feței, e posibil să suferi de afecțiuni hepatice. Bolile de ficat se mai pot manifesta prin lipsa apetitului, greață, vărsături. În caz că ai astfel de simptome, este important să mergi la un consult medical.

Infecțiile

Măncărimile la nivelul feței pot semnala prezența unei infecții în organism, cum ar fi cea cu Helicobactcter pylori. În cazul în care îți apar coșuri în zona nasului, dar te smți obosit și nu ai rezistență la efort, s-ar putea să ai probleme cu inima.

Afecțiunile tiroidiene

Un ten palid poate sugera prezența hipotiroidismului. Afecțiunea apare când glanda tiroidă nu mai secretă suficienți hormoni.

Paloarea feței nu este singurul simptom, căci mai apar și altele:

– părul detriorat,
– unghiile care se exfoliază,
– stările inexplicabile de anxietate,
– tulburărlei menstruale,
– creșterea bruscă în greutate.

Tratamentul în cazul hipotiroidiei este recomandat de medicul endocrinlog și se bazează pe terapia cu hormoni.

Anemia

O altă afecțiune care se poate citi pe față este anemia. Se poate manifesta printr-o paloare a feței sau un ten lipsit de strălucire. Alte manifestări ale anemiei sunt stările de slăbiciune și lipsa puterii de concentrare.