Principalele greșeli pe care le fac femeile atunci când ţin dietă

(Last Updated On: December 14, 2016)

Dietele fac parte dintr-un capitol aparte din viața unei femei, iar de aceste perioade depinde starea de sănătate și aspect al corpului. Recent a fost realizat un sondaj, care a urmărit identificarea principalelor greșeli pe care le fac femeile atunci când țin diete.

Rezultatele studiului vor deschide ochii, și vor stimula eficient respectarea unor diete sănătoase, căci urmările de multe ori pot fi chiar dramatice.

15571198_1725557997759774_1680842229_n

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că este foarte uşor ca o femeie să “cadă” într-unul din cele şapte “păcate” care determină relaţia lor cu mâncarea când încearcă să piardă în greutate, potrivit csid.ro.

În realizarea acestui sondaj, au fost întrebate 500 de femei, cu vârsta între 20 şi 65 de ani, cum ar descrie obiceiurile lor alimentare atunci când vor să piardă în greutate.

Cele mai multe dintre femei, 69%, au spus despre ele că sunt “grăbite” – fac alegeri alimentare greşite, deoarece sunt, de cele mai multe ori, pe fugă şi nu au timp să pregătească mese corespunzătoare.
Aceste femei, care lucrează la birou sau sunt mame cu copii mici, se limitează, de obicei, la mese gata preparate sau cele comandate la pachet.

Aproximativ 7% dintre femei au spus că se încadreză în categoria celor care consumă gustări între mese, în timp ce 6% s-au identificat ca făcând parte din grupul celor care se înfometează o săptămână, înainte de a mânca foarte mult într-o perioadă scurtă de timp.

Doar 5% dintre femeile intervievate au declarat că mănâncă din confort, nu pentru că le este foame, şi 4% au spus că se folosesc de produsele alimentare ca o recompensă.
Totodată, 4% s-au încadrat în grupul persoanelor “sociabile”, care iau în greutate atunci când ies în oraş.

Niciuna dintre femeile intervievate nu a considerat că face parte din categoria acelora care se îngraşă în timpul unei relaţii pentru că mănâncă la fel de mult ca partenerul de viaţă.