Vrei să slăbești? Renunță la aerobic și apucă-te de dans!

(Last Updated On: May 7, 2017)

Slăbește sănătos pe ritmuri de dans. După cum știm bine dansul nu numai că te face să fii mai elastic și mai elegant dar și te ajută să scapi de kilogramele nedorite. Așa că poți combina două lucruri foarte utile, slăbitul sănătos și învățatul mișcărilor de dans. Iată care sunt cele mai căutate ritmuri de dans alese de către români și cât va trebui să scoți din buzunar pentru acestea!

Cererea pentru acest sport a crescut cu peste 50% in ultima perioada, iar antrenorii nu mai au nici timp si nici spatiu sa si mai primeasca cursantii. Muncesc foarte mult, dar nici nu concep ca la sfarsitul zilei sa nu danseze o ora. Multi tineri si-au dat seama ca pot sa arda calorii, dar in acelasi timp sa invete sa danseze, potrvit stirileprotv.ro.

Tot mai multi renunta la abonamentele de fitness si aerobic pentru a se inscrie la cursuri de salsa, dansuri orientale si chiar miscari tribale.

Opt sedinte de dans oriental costa in jur de 130 de lei, iar cele de miscari tribale 200. Astfel de cursuri se fac doar la cerere, in grupe de cate 20, 30 de oameni si de obicei cu antrenori veniti din tari straine.

Dansurile latino sunt ceva mai cautate si cursurile costa intre 100 si 180 de lei.

Potrivit topfitness.ro, cercetatorii de la Harvard Medical School spun că o persoana de 70kg arde, in medie, 7 calorii/ minut, adica 210 calorii/ ½ ora! In general, un minut de dans inseamna intre 5 si 10 calorii arse, dar exista numerosi factori care trebuie luati in considerare, cum ar fi rata metabolismului, greutatea, intensitatea dansului, durata sau rezistenta organismului la efortul fizic, dar odata inclus in programul zilnic… dansul te va ajuta sa ajungi la silueta visata intr-un timp record!