Aceste greseli duc la crăparea buzelor. Vezi ce trebuie să faci:

(Last Updated On: January 11, 2017)

Crăparea buzelor îți dă bătăi de cap? Balsamurile și cremele de buze nu te mai ajută? Iată ce trebuie să știi despre această problemă și care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le poți face inconștient. Noi îți venim în ajutor arătându-ți câțiva factori care tind să-ți agraveze starea buzelor crăpare și în fața cărora nu le poate sta nici un balsam de buze. Trebuie să le cunoști neapărat!

Ne regasim adesea în timpul iernii în postura de a ne mușca pielea uscata de pe buze sau de a ne umezi excesiv buzele cu saliva. Acestea însa sunt printre cele mai mici greșeli pe care le facem împotriva buzelor noastre, informează sanatate.bzi.ro.

Folosești constant un balsam de buze foarte hidratant, dar nu pare sa dea rezultate? Acesta nu este de ajuns. Exista cativa factori care tind sa agraveze starea buzelor crapate, iar un balsam de buze nu le poate sta în cale.

– Folosesti un balsam de buze cu o fomula gresita. Balsamul de buze pentru marirea buzelor nu te va ajuta si in privinta hidratarii lor. Acestea contin ingrediente iritante precum mentol sau camfor care provoaca imflamarea si uscarea pielii. E de preferat un produs hidratant, fara parfum.

– Porti mereu ruj de buze. In ciuda a ceea ce se crede, rujul usuca buzele. In sezonul rece e de preferat balsamul de buze.

– Exagerezi cu balsamul de buze. Chiar daca este indicat nu trebuie sa il folosim mai mult decat e cazul. Altfel buzele vor fi impiedicate sa se hidrateze natural si asta devin daunator.

– Prea multa exfoliere. O data pe saptamana este suficient.

– Exagerezi cu caldura in casa. Chiar daca afara este frig nu trebuie sa facem prea cald in casa. Asta va duce la deshidratare si uscarea buzelor.

– Iti lingi buzle. Chiar daca asta iti provoaca o senzatie de confort pe moment, efectul in timp este daunator. In plus poti sa te alegi si cu o exema.

– Mananci prea picant, mai ales atunci cand ai buzle deja iritate. Daca buzele sunt uscate inseamna ca bariera pielii nu este in cea mai buna forma.