Acestea sunt cele mai bogate alimente în vitamina C

(Last Updated On: January 9, 2017)

Dacă v-ar întreba cineva la ce ajută vitamina C pentru organism, ce ați răspunde? Ajută la întărirea imunității. Corect. Această vitamină poate găsită în foarte multe produse, însă trebuie să cunoașteți care alimente sunt într-adevăr izvorul vieții pentru imunitate.

Persoanele care se gândesc că vor descoperi o listă de alimente de origine animală, vor rămâne dezamăgiți. Majoritatea dintre fructele, verdețurile și pomușoarele propuse în acest top, pot fi găsite practic în orice magazin.

Cătina, coacazele negre

-Cătina conţine de zece ori mai multă vitamina C decât citricele. Numită şi „ginsengul românesc”, cătina poate înlocui deseori medicamentele, fiind un aliment bogat în vitamina C. Datorită conţinutului de vitamine A, B1, B2, C, E, K, protejează pielea de radiaţiile ultraviolete, o hrăneşte şi o revitalizează, informează clicksanatate.ro.

Astfel, doar 100 de grame de suc de cătină conține 266 mg vitamina C.

-Coacăzele negre au o concentrație de vitamina C de patru ori mai mare decât portocalele.

Astfel, coacăzele negre conţin aproximativ 160 – 400 mg la 100 g, iar cele albe şi roşii, 20 -60 mg. În plus, chiar şi după procesare, preparatele din coacăze conţin aproape toată cantitatea de vitamina C din fructele în stare proaspătă.

Pătrunjel proaspăt
Pe lângă conținutul bogat de betacaroten, vitamine K, B12, calciu, fier și fosfor, frunzele proaspete de pătrunjel conțin de patru ori mai multă vitamina C decât citricele.

Papaya, gutuile
-O papaya de mici dimensiuni (157 g) conţine 95,6 miligrame de vitamina C. În plus, acest fruct exotic mai conţine vitamina A, acid folic şi fibre.

-Gutuile au un nivel ridicat de vitamina A si C, precum şi concentratii ceva mai mici de vitamina E. Conţinutul de vitamina C din gutui ajută în procesul de hidratare a tenului şi în buna funcţionare a ficatului.

Broccoli, kiwi
-148 g de broccoli conţin 132 miligrame de vitamina C. Așadar, un motiv în plus să consumi această delicioasă legumă.

-Fructele kiwi sunt mai bogate în vitamina C decât portocalele. Având un conținut ridicat de fibre, fructul ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.