Câteva motive sa consumi frecvent masline

(Last Updated On: January 9, 2017)

Unii nu le mănâncă din cauza că nu le place gustul, alții în genere se tem să se atingă de ele, și asta ține de gust, însă există persoane care nu consumă măslinele din cauza că acestea ar avea prea multe calorii. Important de știut părerea experților nutriționiști.

Măslinele sunt o sursă importantă de uleiuri vegetale vital importante pentru organism, iar acestea dacă sunt consumate corect, grijile de faptul că vă veți îngrășa vor rămâne pe plan secundar.

Întrucat sunt culese înainte de a fi pe deplin coapte, cele verzi a jumatate din numarul de calorii continute de maslinele negre. Toate tipurile de masline contin grasimi, însa acestea sunt sanatoase, fiind mononesaturate, informează sanatate.bzi.ro.

Maslinele verzi sunt bogate în vitamina E, D si K, fibre, fier, acid oleic, potasiu, fosfor, zinc, calciu, betacaroten, polifenoli si falvonoide cu proprietati anti-inflamatoare.

Pastreaza sanatatea inimii
Atat grasimile mononesaturate cat si polifenolii ajuta la prewvenirea oxidarii colesterolului, protejand astfel sstemul cardiovascular si prevenind aparitia unor boli precum ateroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. De asemenea, maslinele verzi previn formarea chiagurilor de sange si stimuleaza vasodilatatia, avand proprietatea de a îmbunatati functia cardiaca.

Actiune anticancerigena
Polifenolii, betacarotenul si vitamina E, toate substante cu efect antioxidant, lupta cu radicalii liberi. Astfel, maslinele verzi ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor degenerative si cronice ce pot sa apara din cauza îmbatranirii premature. Mai mult, combinatia dintre grasimile mononesaturate si vitamina E ajuta la prevenirea aparitiei cancerului de colon.

Îmbunatatesc functia ficatului
Datorita continutului de fibre, aceste masline îmbunatatesc functia ficatului si a intestinului si ajuta la prevenirea si tratarea constipatiei.

Previn rahitismul
Maslinele contin din belsug vitamina D, calciu si fosfor, elemente esentiale în cresterea, remodelarea si întarirea oaselor. Consumate regular, ajuta la prevenirea rahitismului, la copii, si a osteoporozei, la adulti.

Trateaza artrita
Datorita polifenolilor si falvonoidelor cu proprietati anti-inflamatoare puternice, maslinele ajuta la prevenirea inflamatiilor care duc la aparitia artritei.

Reduc simptomele de menopauza
Studiile arata ca maslinele verzi reduc intensitatea si frecventa bufeurilor experimentate de femei în perioada de permenopauza si de postmenopauza.

Mentin sanatatea pielii
Antioxidantii continuti ajuta la mentinerea sanatatii pielii, prin combaterea efectelor negative cauzate de radicalii liberi asupra tesuturilor. Totodata, cantitatile relativ mari de betacaroten si de vitamina E din maslinele verzi joaca un rol semnificativ în regenerarea, protejarea si stimularea pielii.