Somnul la prânz foarte bun pentru persoanele în vârstă, nu doar pentru copii. Vezi de ce:

(Last Updated On: May 9, 2017)

Știați că somnul la prânz este benefic și pentru adulți nu numai pentru micuți? Un studiu
realizat recent de către un grup de cercetători de la Universitatea din Pennsylvania a arătat că
odihna de o oră la prânz ajută la îmbunătățirea memoriei și a capacității de a gândi mai clar. În plus adulții care dorm în timpul zilei sunt mai energici și pot gândi mai ager. Iată mai multe
detalii despre acest studiu.

Studiul a inclus analizele medicale a 3.000 de adulti in varsta de 65 de ani. Cercetatorii au analizat obiceiurile legate de odihna pe timp de noapte in randul participantilor, precum si daca acestia obisnuiau sa doarma la pranz, pentru a determina daca odihna din timpul zilei are un efect benefic asupra sanatatii lor mintale, potrivit medlive.hotnews.ro.

Aproape 60% dintre persoanele participante obisnuiau ca dupa masa de pranz sa se odihneasca. Durata somnului de pranz a variat de la 30 de minute la o ora.

Participantii care au dormit cu regularitate o ora la pranz au avut rezultate mai bune la testele neuropsihologice, prin comparatie cu cei care obisnuiau sa doarma mai putin, detasandu-se semnificativ ca rezultat de cei care nu obisnuiau sa doarma deloc pe durata zilei.

In randul celor din urma, abilitatile mentale au fost pana la de 6 ori mai slabe prin comparatie cu persoanele care se odihneau la pranz in fiecare zi, arata datele studiului publicat recent in revista de specialitate “Journal of the American Geriatrics Society.”