Vinul roșu, ”medicamentul” natural care ține cancerul și bătrânețea la distanță

(Last Updated On: April 6, 2017)

Vinul roșu este una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice iar consumat cu moderație este și foarte sănătos. Multe studii au arătat că un pahar de vin roșu pe zi, poate ține boala departe de tine. Iar și mai nou specialiștii ne spun că vinul roșu contribuie la creșterea speranței de viață și chiar prevenirea unor forme de cancer.

Află ce ingrediente minune conține vinul roșu și cum funcționează acesta odată intrat în organism!

Licoarea lui Bachus este considerată un adevărat medicament: crește elasticitatea vaselor de sânge și colesterolul bun, menține sănătatea creierului și reduce   riscul de demență, reglează glicemia, ajută la digestie și crește speranța de viață.

Numeroase studii au demonstrat că „licoarea zeilor” contribuie la diminuarea riscului de de cancer, printre care cel pulmonar, mamar și de prostată. Secretul stă în antioxidanți, dintre care cel mai important este resveratrolul, o substanță miraculoasă datorită efectelor de încetinire a proceselor degenerative, potrivit doctorulzilei.ro.

Protecția vaselor de sânge

Principalul beneficiar al consumului moderat de vin roșu este inima. Efectul asupra aparatului cardiovascular se datorează pe de o parte vasodilatației coronariene, care reduce riscul de cardiopatii și accidente vasculare, dar și a cantității de vitamina C din compoziție, cu rol antioxidant. Atât alcoolul, cât și polifenolii (antioxidanții) par să favorizeze menținerea tonusului vaselor, prin formarea de oxid nitric, o substanță chimică esențială pentru relaxare, care ajută la prevenirea aterosclerozei.

 

 

Cancer de plămâni

Fiecare pahar de vin roșu consumat zilnic reduce riscul cancerului pulmonar cu 13%, potrivit unui raport publicat într-o revistă a Asociației Americane pentru Cancer.

Studiul a fost efectuat pe 84.170 de participanți în vârstă de 45 – 69 de ani, dintre care 210 au avut cancer. În rândul fumătorilor care beau unul sau două pahare de vin pe zi, riscul a fost mai redus cu 60%.

Cancer de prostată

Consumul a patru pahare de vin roșu pe săptămână ajută la diminuarea riscului de cancer de prostată cu 50%, precum și cel al manifestării unei forme agresive cu 60%, arată un studiu efectuat de medicii de la Centrul Medical pentru Cercetarea Cancerului „Fred Hutchinson”, din Seattle.

Cancerul mamar

Consumul moderat de vin roșu se pare că ar reduce riscul apariției bolii. În urma unui studiu efectuat pe 13.525 de femei diagnosticate cu cancer la sân, cercetatorii de la prestigioasa universitate Cambridge au conchis că cele care consumaseră 3,5 pahare de vin pe săptămână aveau cu 10% mai multe șanse de a supraviețui cancerului mamar decât cele care se abțineau de la această băutură. Cele care consumau șapte pahare de vin pe săptămână își creșteau șansele cu încă 10%.În schimb, consumul a mai mult de două pahare de vin pe zi are efect invers: mărește riscul de apariție a cancerului la sân.