Vezi la ce oră din zi este cel mai bine să te bărbierești sau să te epilezi:

(Last Updated On: May 25, 2017)

Ritmul activ de viață urbană, apariția la patru ace în societate care este neformal solicitată de către era mileniului, ne oblică într-o oarecare măsură să facem lucrurile la fel ca în spoturile publicitare.

În cazul femeilor această procedură se face la timpul recomandat de specialiști în dermatologie, însă în cazul bărbaților de mai multe ori bărbieritul este un exercițiu făcut nu la timpul său. La ce temperatură și la ce oră este recomandată să te bărbierești pentru a evita iritațiile neplăcute ale pielii?

Cercetările au arătat că cea mai bună perioadă în care să scăpăm de părul nedorit de pe corp este seara, chiar înainte de culcare.

Când dormim, pielea devine mai caldă și se dilată puțin. Astfel până dimineața pielea se ”liniștete”, porii nu mai sunt dilatați, astfel că iritația apărută după epilare dispare, potrivit realitatea.net .

Dacă ne bărbierim/epilăm dimineața, la duș, temperatura corpului crește și apoi scade rapid când ieșim din casă, ceea ce poate spori roșeața și iritația de pe piele.