Știai? Limonada cu mentă, ghimbir şi castravete te scapă de balonare!

(Last Updated On: July 5, 2017)

Gustul puternic și înmiresmat al acestei băuturi nu numai că te poate răcori pe timpul călduros dar și te poate scăpa de problemele digestive. Limonada cu mentă, ghimbir și castravete este băutura perfectă pentru perioada care vine, în plus că-ți va face și un abdomen supt și plat. Află de la noi cum poți prepara această băutură răcoritoare dar și care sunt beneficiile pe care le are asupra organismului.

Beneficiile ingredientelor din limonadă

Balonarea nu este un simptom specific doar femeilor plinuţe, ci poate apărea şi la cele skinny, dar care consumă diverse alimente ce au acest efect neplăcut, potrivit csid.ro.

Iată cum acţionează lămâia, menta, ghimbirul şi castravetele în beneficiul tău:

ămâia – conţine acid ascorbic (acid citric), care ajută digestia şi arde mai repede grăsimile consumate. De asemenea, lămâia previne apariţia gazelor intestinale, conferă energie (datorită vitamine C din compoziţie) şi stimulează metabolismul.

Ghimbirul – este un excelent condiment cu efecte antiinflamatoare, graţie unui compus numit gingerol, care îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi ajută la arderea grăsimilor.

Menta – este o plantă recunoscută pentru beneficiile sale asupra digestiei, prevenind bolile colonului. De asemenea, este ideală pentru combatrea greţurilor.

Castravete – este bogat în apă şi are efect diuretic, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din corp.

Cum să faci limonadă cu mentă, ghimbir şi castravete

Este foarte simplu! Ai nevoie de:

1,7 litri de apă plată
o lămâie
un castravete
2 linguriţe de ghimbir proaspăt dat pe răzătoarea cu ochiuri mici
10 frunze de mentă
2 linguriţe cu miere
Mod de preparare:

Mai întâi, prepară infuzia cu mentă: pune frunzele de mentă la fiert, într-un ibric cu 200 ml de apă. După fierbere, lasă deoparte ibricul pentru 5 minute.

Apoi prepară sucul de lămâie: stoarce lămâia şi dă pe răzătoare puţină coajă (pe care o vei adăuga la final în limonadă).

Al treilea pas: cojeşte castravetele şi dă-l la blender, apoi toarnă conţinutul în sucul de lămâie amestecat cu infuzia de mentă.

Mai departe, umple o carafă cu 1,5 litri de apă plată şi adaugă infuzia de mentă, suc de lămâie şi castravete. Amestecă bine, apoi adaugă ghimbirul ras, coaja de lămâie şi mierea. Poţi adăuga şi 1-2 frunze de mentă, pentru un plus de prospeţime.

Ţine limonada la frigider şi bea din ea după fiecare masă sau oricând ţi-e poftă de o băutură proaspătă şi sănătoasă.