(Foto) O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. Rezultatul: arată de 40 de ani, deși are 70

(Last Updated On: July 25, 2017)

Cu toții cunoaștem că consumul excesiv de zahăr dăunează sănătății ducând chiar și la o îmbătrânire prematură. Dar te-ai întrebat vreodată, cum ar arăta organismul tău dacă ai renunța definitiv la zahăr? Carolyn Hartz, o femeie din Australia, a făcut acest experiment cu propriul organism și a renunțat definitiv la zahăr timp de 30 de ani. Rezultatul a fost unul uimitor! Iată cum arată aceasta la cei 70 de ani!

Femeia a reușit să se mențină în formă și datorită sportului. Face exerciții fizice aprope în fiecare zi. „Trebuie să fii atent ce mănânci, în primul rând, iar în al doilea rând, trebuie să faci mișcare”, a declarat aceasta, relateaza digi24.ro.

(foto: sweetlifeaus)

Bunica a patru nepoți, Carolyn recunoaște că a făcut și operații estetice, dar insistă că nu acesta e motivul pentru care a rămas tânără.

Renunțarea la zahăr poate fi un lucru destul de dificil pentru mulți, întrucât aceasta creează „dependență”. Când renunță la zahăr, mulți oameni resimt efecte secundare precum dureri de cap, irascibilitate și letargie.

Deși la început pare greu, dacă reușim să trecem de primele zile, rezultatul va merita.

Zahărul, în cantităţile în care este consumat astăzi în ţările industrializate, este toxina ce stă la baza multor afecţiuni, de la probleme cardiace la cancer, ce ucid un număr foarte mare de oameni. Aceasta este concluzia la care a ajuns în urma a numeroase studii efectuate în ultimii ani dr. Robert Lustig, specialist în endocrinologie şi obezitate infantilă. Lustig este profesor la Şcoala de Medicină a Universităţii din California, una dintre cele mai prestigioase şcoli de medicină din SUA, potrivit descopera.ro.

Obezitatea, hipertensiunea, diabetul de tip II şi problemele cardiace sunt doar câteva dintre afecţiunile provocate de consumul de zahăr, afirmă profesorul Lustig. De aceea, el a demarat o campanie de informare susţinută referitoare la pericolul pe care îl reprezintă zahărul pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Mesajul său a ajuns la cele mai importante instituţii media din lume, printre care New York Times, CBS News şi NewScientist, iar prelegerea sa pe această temă, intitulată „Sugar: The Bitter Truth”, a înregistrat peste două milioane de vizualizări pe YouTube.