Știai? 10 trucuri pentru a păstra prospeţimea fructelor şi legumelor mai mult timp

(Last Updated On: July 4, 2017)

Iată că a sosit și timpul în care poți găsi din abundență fructe și legume de sezon. Care mai de care mai proaspete și mai aromate , încât îți vine să le cumperi pe toate. Timpul limitat însă ne împiedică să mergem mereu și să le cumpărăm proaspete. Așa că mulți dintre noi aleg să facă cumpărături pe o perioadă mai mare de timp. Așa că pentru a ne putea bucura de prospețimea fructelor și legumelor procurate, mai întâi de toate trebuie să ne învățăm să le păstrăm corect. Iată câteva trucuri care cu siguranță te vor ajuta!

Salata

Dacă vei pune un şerveţel de hârtie în punga în care ţii salata, aceasta va rezista mai mult timp, pentru că hârtia absoarbe condensul generat odată cu răcirea verdeţurilor. Excesul de umiditate duce la înmuierea salatei, aşa că acest truc te va ajuta să ai tot timpul o salată proaspătă şi crocantă!

 

Banane

Bananele îşi vor păstra fermitatea şi culoarea mai mult timp dacă le ţii în ciorchine. Acoperă cotorul cu o pungă de plastic şi rupe doar o banană atunci când ţi-e poftă, nu le rupe pe toate. Asta va conferi 3 până la 5 zile în plus de prospeţime.

Cartofi

Cartofii nu vor încolţi dacă îi ţii într-o pungă de hârtie în care ai introdus şi un măr. Merele eliberează etilen, un gaz care menţine prospeţimea cartofilor timp de câteva săptămâni. Pe de altă parte, nu ţine merele lângă alte fructe sau legume, pentru că vor avea exact efectul contrar. Cel mai bine e să ţii merele separat, într-o pungă de plastic, în frigider.

Căpşuni, zmeură şi alte fructe de pădure

Dacă nu vrei ca fructele de pădure să mucegăiască în doar câteva zile, scufundă-le într-un amestec de apă (3 părţi) cu oţet din vin (1 parte) înainte să le pui în frigider. Combinaţia va distruge sporii de mucegai şi bacteriile care duc la mucegăirea acestor fructe delicioase. Ai grijă să fie bine uscate înainte să le pui la rece.