TEST. Ce ai observat prima dată?

(Last Updated On: July 29, 2017)

Acest simplu  test de personalitate presupune doar să privește atent imaginea de mai jos.

Ce ai observat prima dată?

Atenția se definește ca funcție sau mecanism de orientare, focalizare și fixare a conștiinței asupra unui obiect, sarcini, întrebări, probleme,si altele.

Atenția face parte din categoria fenomenelor psihice care susțin energetic activitatea. Ea este o funcție prin care se modulează tonusul nervos, necesar pentru desfășurarea celorlalte procese și structuri psihice. Prezența ei asigură o bună receptare senzorială și perceptivă a stimulilor, înțelegerea mai profundă a ideilor, o memorare mai trainică și mai fidelă, selectarea și exersarea mai adecvată a priceperilor și deprinderilor, s.a.m.d.

Atenția nu trebuie înțeleasă ca pe o dispunere statică a energiei psihonervoase, care se instalează la un moment dat și rămâne invariabilă. Ea presupune dinamicitate, desfășurare în timp, organizare și structurare de mecanisme neurofuncționale. Atenția implică două stări neurofuncționale: starea de veghe și starea de vigilență.

Crocodil
Dacă vezi mai întâi un crocodile (ceea ce e foarte normal), ești o persoană foarte practică și te gândești la amenințările care ar putea să apară în viața ta. Duci un stil de viață precaut, ca să nu zicem complet pesimist. De aceea, uiți micile detalii pozitive. Poate că ar fi o idee bună să nu te mai îngrijorezi atât.

O barcă
E greu să observi barca la prima vedere – ai, așadar, o bună atenție la detalii. De asemenea, ești creative/ă și găsești mereu soluții unice la orice probleme.