Test! Care este nivelul tău de educație? Răspunde aici la intrebări și vezi rezultatul:

(Last Updated On: April 5, 2018)

Un nivel înalt de educație este, în societatea noastră, un lucru de admirat. Deși în zilele noastre educația nu este o prioritate națională, aceasta rămâne baza orcărei civilizații puternice. Educația este un tip particular de acțiune umană, o intervenție sau direcționare, o categorie fundamentală a pedagogiei.

Chiar dacă am făcut puțină școală nu înseamnă că nu avem un nivel înalt de educație. Deseori auto-educarea duce la rezultate remarcabile. Autodidacți au fost: Thomas Edison, Henry Ford  (miliardar, fondatorul comaniei Ford),  James Watt (inginer mecanica care a îmbunătățit motorul cu aburi) sau Ray Bradbury (scriitor de cărți SF și Fantasy).

Pentru pedagogul englez din secolul al XVII-lea, John Locke, educația se prezintă sub forma unei relații interpersonale de supraveghere și intervenție ce se stabilește între „preceptor” (educator) și copil (viitorul „gentleman”).

Filosoful german Immanuel Kant, aprecia că educația contribuie la valorificarea naturii umane în folosul societății: „este plăcut să ne gândim că natura omenească va fi mai bine dezvoltată prin educație și că se poate ajunge a i se da o formă care să-i convie cu deosebire. Aceasta ne descoperă perspectiva fericirii viitoare a neamului omenesc”.

Pentru Jean-Jacques Rousseau educația este în același timp intervenție și neintervenție : „Educația negativă presupune înlăturarea oricărui obstacol din calea dezvoltării firești, totul trebuind lăsat să se producă de la sine fără nici o intervenție”.

Testul îți oferă psibilitatea de a vedea ce nivel de educație ai.
Așteaptă 2-3 secunde să se încarce testul.

O diagnoză a educatiei din Romania arată faptul că slaba pregatire a profesorilor, subfinantarea sistemului de educatie si lipsa de corelare a evaluarilor cu noul curriculum pastreaza elevii la nivel de analfabeti functionali.

Formarea initiala a profesorilor este minima, iar evaluarea cadrelor didactice debutante reprezinta un aspect critic in Romania. Definitivatul nu evalueaza competentele necesare profesorilor sa implementeze noul curriculum, care ar trebui sa pregateasca elevii sa invete pe tot parcursul vietii, iar tara noastra sufera de o subfinantare cronica, ceea ce se vede si in modelul de evaluare adoptat, arata un raport al OCDE si UNICEF, la cererea Ministerului Educatiei.
Ce nivel de educație ai? 🙂