Bei Cappuccino, frappe sau ciocolata cald? Sunt delicioase, dar cancerigene

(Last Updated On: August 16, 2017)

Un raport dat publicitatii recent de catre Fondul mondial de cercetare a cancerului pune la zid bauturile lactate de tipul cappuccino, cappuccino frappe, ciocolata calda, vandute in fast-foodurile si restaurantele din intreaga lume. Sunt hipercalorice si cancerigene, avertizeaza cercetatorii.

Bauturile lactate pe baza de cafea sau ciocolata cum sunt cappuccino, cappuccino frappe, ciocolata calda, au o pondere calorica excesiva pentru adulti, lucru ce favorizeaza cresterea in greutate, obezitatea si diferite tipuri de cancer, scrie csid.ro

O bautura de acest gen, calda sau rece, are un continut de 561 de calorii, adica un sfert din necesarul zilnic al adultilor. Cu alte cuvinte, aceasta cantitate este echivalenta cu un mic dejun sau o cina.

Mai grav este ca aceste bauturi nu aduc nici un nutrient, ci doar zahar, frisca si grasimi, drept pentru care un consum regulat favorizeaza acumularea de kilograme in plus si creste semnificativ nivelul de colesterol in sange. Nici senzatia de potolire a setei nu exista, chiar daca un frappe, de exemplu, mizeaza pe caracteristicile sale “racoritoare”.

Risc mare de obezitate
Un adult care isi depaseste cu mult necesarul zilnic de calorii are toate sansele sa devina obez. De aici, riscurile imense si pericolele la orice pas: boli de inima, hipertensiune arteriala, osteoartrita, tulburari sexuale si de somn, probleme psihice, colesterol, diabet zaharat.

Pericol de cancer
Din pacate, de la obezitate pana la cancer nu mai este decat foarte putin, excesul de grasime din corp fiind in legatura directa cu cancerul la san, esofag, intestin, pancreas, uter sau rinichi. Numai in cursul anului trecut, 124.000 de europeni s-au imbolnavit de cancer din cauza obezitatii, conform unui studiu realizat de specialistii britanici.