Magda Vasiliu: „Ea a fost Andrada”. A murit de cancer în România. „Andrada a fost maltratata la Spitalul Universitar din Bucuresti, timp de un an…Nu am primit un gram de chimioterapie…Pana si sange am cumparat…”

(Last Updated On: August 22, 2017)

Magda Vasiliu a promis că va prezenta cazuri cutremurătoare de copii uciși de sistemul medical din România care nu le-a oferit o șansă să se trateze în străinătate. Magda Vasiliu a rămas impresionată de modul civilizat în care este tratat băiețelul său, bolnav de cancer, într-o clinică din Italia.

Pe Facebook, Magda Vasiliu Stoian a scris:  „Andrada a fost maltratata la Spitalul Universitar din Bucuresti, timp de un an…Nu am primit un gram de chimioterapie…Pana si sange am cumparat…

La Constanta s a donat pentru Andrada, 900 de persoane..N au fost in stare sa dea un fax ca sa trimita sangele…Sotul meu a platit salvarea sa aduca sangele la Bucuresti…Ne spuneau ca daca o urcam in avion face atac cerebral, comotie..

Spuneau ca noi, parintii, o omoram. Andrada a plecat cu 4 bacterii in Italia…Avea hemoglobina 4, era in aplazie severa, totala, era toata vanata…Intr-un final au gasit o punga, dar nu era iradiata..Mi au dat punga si mi au spus sa merg la institut, in dr Felix sa iradieze sangele, da’ repede, ca inchide!

Am iesit si am batut cu pumnii in geamul unui taximetrist, sa ma duca repede, ca altfel copilul meu moare…Acolo, la institut erau 2 doamne si un domn, care ma asteptau cu tigarile in gura, extraordinar de plictisiti…

Cand am ajuns, Andrada avea buzele si unghiile negre, nu vinete! Cand ii luau maduva plecam cu seringa plina de maduva impachetata cu leucoplast, sa nu curga…alergam intre doua statii, de la Universitar la alt institut! Totul era contracost..!”

Sunt cuvintele scrise cu durere de mama Andradei…Copilul ei a murit…Nu am ce sa comentez…dar am vrut ca povestea Andradei s fie stiuta de toti cei care sunt sau ar trebui sa fie responsabili…Ea a fost Andrada…”