O dietă inventată în America a redus procentul de grăsime din ficat cu 20% în numai nouă zile

(Last Updated On: August 30, 2017)

Realizată de o echipă de oameni de știință din cadrul Universității Touro din Vallejo, California, și de la UCSF, dieta experimentală a inversat în mod semnificativ acumularea de grăsime în ficat în rândul unui eșantion format din copii și adolescenți.

Dieta, urmată timp de nouă zile, presupune eliminarea zahărului prezent în general în băuturile răcoritoare, sucuri din fructe și în majoritatea alimentelor procesate, informează agerpres.ro

Cercetarea a analizat efectele unei diete cu un conținut redus de fructoză, un tip de zahăr adăugat în mod obișnuit în băuturi răcoritoare și în numeroase gustări din comerț și au descoperit că grăsimea din ficat a scăzut, în medie, cu peste 20% în această scurtă perioadă de timp. Acest lucru demonstrează eficacitatea unei strategii de încetinire a creșterii în spirală a bolilor metabolice cronice.

”Această reducere semnificativă a grăsimii din ficat în doar nouă zile în care a fost scăzut aportul de fructoză este fără precedent”, a subliniat Noworolski, coautoarea studiului publicat luni în jurnalul ”Gastroenterology”.

Potrivit cercetătorilor, beneficiile în ceea ce privește reducerii procentului de grăsime din ficat nu sunt o urmare a scăderii din greutate, așa cum au bănuit unii oameni de știință, ci sunt specifice reducerii cantității de fructoză din alimentație.

Fructoza este în mod normal metabolizată în ficat, unde mare parte din aceasta este transformată în grăsime.
În cadrul dietei experimentale, caloriile din fructoză au fost înlocuite cu cele din alimente bogate în glucoză.

Spre deosebire de fructoză, glucoza, care se regăsește în cereale și unele legume, este principala sursă de energie a organismului.