Păducelul ajută inima să rămână sănătoasă. Cum se administrează

(Last Updated On: August 19, 2017)

Acest fruct a fost de-a lungul secolelor utilizat în medicina chineză, este bogat în vitamina B și C, este un tonic cardiac, dar are și proprietăți
antioxidante. Informați-vă cum se administrează păducelul și încercați pe propria piele efectele sale uimitoare.

Paducelul, tonic cardiac
Paducelul ajuta la mentinerea sanatatii aparatului cardiovascular, avand actiune cardiotonica, regleaza si normalizeaza ritmul cardiac, normalizeaza valorile tensiunii arteriale si pe cele ale colesterolului sangvin. De asemenea, are actiune vasodilatatoare, ce favorizeaza circulatia la nivel central si periferic, previne aparitia aterosclerozei si a accidentelor vasculare ischemice si cerebrale, potrivit farmaciata.ro.

Paducelul este utilizat cu succes in diferite afectiuni cardiace: hipertensiune arteriala, tensiune arteriala oscilanta, tulburari de ritm (tahicardii, aritmii), cardiopatie ischemica, nevroza cardiaca, dar si in arteriopatii periferice sau tulburari neurovegetative prezente in menopauza.

Paducelul are proprietati antioxidante
Are si actiune antioxidanta puternica, protejand organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi. Este deosebit de util persoanelor in varsta, deoarece ajuta la mentinerea capacitatii de efort. Totodata, previne degradarea functiilor mentale si aparitia aterosclerozei si depresiei, imbunatateste memoria si concentrarea.

Cum se administreaza?
Se utilizeaza sub forma de:

Pulbere (se obtine prin macinarea florilor uscate), care se administreaza cate 1 lingurita de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba cateva minute, dupa care se inghite cu apa;
Tinctura: 5-10 picaturi de 2 ori/zi, diluate in apa;
Infuzie combinata din flori de paducel, 2-3 cani/zi;
Capsule cu extract din pulbere din frunze si flori de paducel. Se poate asocia cu valeriana, talpa-gastei, vasc, ulei de peste pentru potentarea efectului cardiotonic si calmant la nivel cardiac, si reglator al valorilor colesterolului;
Siropul din flori de paducel se poate administra si copiilor, in caz de tulburari de comportament sau comportament agresiv, 4-6 linguri/zi.
Durata tratamentului poate varia de la 1 luna pana la 3-6 luni, in functie de afectiune si de varsta pacientului.

Paducelul, calmant si antidepresiv natural
In cazul recuperarii dupa un infarct miocardic, paducelul favorizeaza revascularizarea la nivel cardiac, normalizeaza valorile tensiunii arteriale si a frecventei cardiace. In acelasi timp, paducelul are si actiune calmanta, antidepresiva, de favorizare a somnului.