Vezi de ce nu e bine să bei doar apă îmbuteliată

(Last Updated On: August 12, 2017)

Se pare că consumul de apă îmbuteliată îți poate pune în pericol sănătatea. Unele studii au demonstrat că persoanele care consumă doar apă îmbuteliată ajung, în timp, să aibă carență de magneziu care poate duce la numeroase simptome neplăcute. Din acest motiv ar fi bine să nu renunțăm definitiv la apa din robinet pentru că aceasta este o sursă importantă de magneziu.

Unde duce această carență
Medicii ne avertizează că această carență poate duce la numeroase simptome neplăcute. Printre cele mai întâlnite se regăsesc durerile musculare și articulare, greața, amețelile, palpitațile, convulsile și oboseala permanetă, informează clicksanatate.ro.

Reglează tensiunea și menține oasele sănătoase

La ce ajută atât de mult magneziul? În primul rând, el ne ajută să ne menținem sănătoși. E bine să știm faptul că magneziul este esențial pentru sănătate, reglând ritmul cardiac şi tensiunea arterială, dar și având grijă ca oasele să se păstreze într-o stare perfectă.

Ce să mâncăm

Medicii spun că doza zilnică recomandată de magneziu este de 320 mg pentru femei şi 420 mg pentru bărbaţi. Această doză poate fi luată din legume cu frunze verzi, cereale integrale, fructe oleaginoase şi carne.

Apa de la robinet, sursă importantă de magneziu

De asemenea, și apa de la robinet este o sursă importantă de magneziu. Din păcate, apa îmbuteliată nu conține atât în cantități mari această substanță. Așa că, ar fi bine să nu renunțăm în totalitate la apa potabilă din locuința proprie care se pare că are și ea avantajele ei.

Bineînțeles ar fi indicat ca înainte să o consumăm să o testăm. Astfel, ne vom asigura că este bună de băut.

Ce alimente îndepărtează magneziul din organism

Consumul de cafea, alcool, cereale rafinate şi zahăr stimulează îndepărtarea magneziului din organism, prin funcţia rinichilor. În acest sens, încercați să consumați aceste alimente cât mai rar și în cantități cât mai mici.