Această boala fără leac presupune durere constantă toată viața. De 4 ani, o femeia trăiește cu oboseală și durere constantă.

(Last Updated On: September 19, 2017)

O tânără de 29 de ani din Marea Britanie suferă de o boală fără leac care presupune durere constantă toată viața. Alison Morton avea 25 de ani când a început să aibă dureri de mușchi și articulații. Deși, medicii i-au scos vezica biliară, simptomele ei nu s-au îmbunătățit și a fost ulterior diagnosticată cu fibromialgie, o boală resimțită în tot corpul deoarece este afectat sistemul muscular.

De patru ani, femeia trăiește cu oboseală și durere constantă. Este boala de care tocmai a anunţat că suferă şi celebra artistă Lady Gaga, scrie digi24.ro

„Atunci când esti diagnosticat, te gândești că se poate face ceva să-ți amelioreze starea. Dar din păcate boala nu are leac”, afirmă tânăra.

„Efectiv pune stăpânire pe corpul meu și nu o pot controla”, adaugă Alison.

Oamenii care suferă de această afecțiune spun că se simte de parcă mușchii sunt „trași” sau suprasolicitați. Bolnavii resimt și spasme musculare sau arsuri.

Alison povestește că se confruntă și cu alte simptome deranjante. Ea suferă uneori de confuzie, având probleme în a-și aminti numele persoanelor sau cum să ajungă într-un anumit loc. Acest lucru o împiedică să meargă la muncă.

Tânăra spune că este o boală invizibilă, astfel încât cei din jur nu realizează că ceva ar fi în neregulă cu ea.

„Întreg sistemul nervos central este afectat, dar e greu să vezi asta și e greu de explicat”, afirmă Alison.

Tot ce i-a rămas de făcut lui Alison acum este să învețe să trăiască cu durerea. Ea merge la psiholog, practică yoga și face un tratament cu un aparat care cu impulsuri electrice care permit stimularea fibrelor nervoase.