Știi care sunt pașii în construcția unui zâmbet nou?

(Last Updated On: September 21, 2017)

Zâmbetul este una dintre cele mai fascinante forme de relationare cu ceilalti, iar pentru mulți un zambet perfect este cheia succesului. Zambetul ne face mai buni, mai sanatosi si mai victoriosi.
Pentru a avea un zâmbet perfect este nevoie de efort, dar și de alegerea tratamentului potrivit.

Medicul va hotărî dacă sunteți un candidat potrivit pentru fațete ceramice sau dacă alte tratamente sunt potrivite în cazul dumneavoastră pentru a obține un zâmbet perfect. Alte tratamente cosmetice pot fi modelarea conturului gingiei, albirea dinților, coroane dentare ceramice sau tratament ortodontic, potrivit smile-dent.ro.

Un mare avantaj al tratamentului prin fațete ceramice este acela ca înainte de intervenția propriu-zisă se poate face o simulare cu ajutorul căreia pacientul poate vedea cum va arăta zâmbetul sau după aplicarea fațetelor ceramice finale – Digital Smile Design.

Este o etapă intermediară cu o mare importanță pentru pacient. În această fază nu se intervine deloc asupra dinților naturali, este complet nedureroasă iar dvs. puteți vedea cum vor arăta dinții dvs. în final.

Doctorul ia o amprentă a ambelor arcade pe care o trimite în laborator împreună cu fotografii și indicații precise privind viitoarea formă a dinților, culoarea și orientarea dinților în conformitate cu principiile de Smile Design.

În laborator sunt turnate modele ale dinților pacientului pe care apoi sunt modelate fațete din ceară specială după indicațiile medicului dentist respectând forma indicată și celelalte principii. În ședinta următoare, pe baza fațetelor din ceară medicul realizează în cabinet fațete din materiale acrilice sau compozite care se aplică pe dinții pacientului acestea având culoarea și forma celor finale. În acest fel pacientul poate vedea cum vor arăta în final și se pot face chiar diverse adaptări și modificări de culoare și formă.

Această tehnică de simulare prin Digital Smile Design, nu este obligatorie dar este recomandată în cazuri în care are loc restaurarea completă prin fațete ceramice sau în cazuri mai complicate, fiind totodată o metodă excelentă de prefigurare a rezultatului final.

După consultația inițială, stabilirea planului de tratament și eventual simularea are loc prepararea dinților. Dinții sunt preparați prin îndepărtarea unui strat foarte subțire de smalț (maximum 0,4 – 0,7 mm) pentru a creea loc pentru fațeta de porțelan. Vom lua o amprentă a dinților astfel preparați care va fi trimisă la laborator.

Alegerea culorii viitoarelor fațete este un pas foarte important. Nuanța finală este aleasă în funcție de dorința dumneavoastră dar bineînțeles la sfatul medicului dentist. Culoarea viitoarelor fațete de porțelan trebuie să fie adaptată cu nuanța pielii, a ochilor și a aspectului general. Medicul dentist vă poate recomanda cea mai bună variantă în asa fel încât dinții să pară naturali, iar aspectul general încântător. Nu întotdeauna dinții foarte albi sunt recomandați.

Culoarea viitoarelor fațete trebuie să fie în ton și cu culoarea dinților naturali nefațetați pentru un aspect general armonios.

Prepararea dinților este complet nedureroasă datorită tehnologiei existente și se poate face și sub anestezie ușoară, dacă este necesar.