Doi cercetători susțin că au descoperit cauza autismului

(Last Updated On: September 21, 2017)

O descoperire extrem de importantă în privința autismului a fost făcută de doi cercetători coreeni, profesori ai unor universități din Statele Unite.

Huh Jun-ryeol și Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv la MIT, au demonstrat care este principala cauză a autismului. Este vorba de prezența unei anumite bacterii în sistemul digestiv al mamei, informează digi24.ro

Cercetătorii au mai găsit și zona creierului care este legată de comportamentul autistic și care ar juca un rol important pentru a găsi leacul autismului.

Studiul publicat de cei doi explică foarte clar procesul detaliat prin care un șoarece gestant, care este infectat cu o bacterie, va avea un pui cu comportament autistic.

O anumită bacterie din tractul digestiv al mamei poate dezvolta celule care să influențeze în mod direct celulele creierului copilului. Atunci când bacteria a fost ucisă cu antibiotice, șoarecele a avut un pui normal.

Cei doi profesori sunt un cuplu și spun că acest lucru i-a ajutat în cercetarea lor. „Domeniile noastre de studiu sunt diferite. Unul lucrează în imunologie și altul în neurobiologie, ceea ce ne ajută în cercetările de neuroimunologie”, a afirmat Huh Jun-ryeol.