Magda Vasiliu: „Am multe defecte, dar nu sunt criminala! … „Sunt mustrata, persiflata si catalogata drept ” frustrata” de niste oameni care nu inteleg demersul meu”. Vezi de ce este acuzată:

(Last Updated On: September 3, 2017)

Prezentatoarea Magda Vasiliu i-a făcut „parșivi” pe românii care, ajunși în străinătate la tratament pentru ei sau copii bolnavi de cancer, nu vor să povestească abuzurile și neglijențele de care au avut parte în sistemul medical Românesc, care i-au împins să caute tratament în străinătate.

Pe Facebook, Magda Vasiliu Stoian a scris: „Sunt mustrata, persiflata si catalogata drept ” frustrata” de niste oameni care nu inteleg demersul meu, doar pentru ca mi am permis sa mi spun parerea despre o stare de fapt. Nu sunt contra donatiilor, mai ales cand e vorba de copii.

Dimpotriva! Insa simplul fapt ca e nevoie de donatii ca sa ti tratezi copilul in strainatate e un semnal ca ceva rau se intampla in tara ta. Fie nu ai parte de tratament adecvat, decent, fie statul roman nu te sprijina. Nu am dat nume, nu am generalizat. Probabil unii se simt cu musca pe caciula..

Dar am sustinut ca sunt asociatii care fac abuzuri si oameni care, odata ajunsi la tratament, uita de ce au plecat din tara lor …am primit mesaje despre activitatea asociatiilor, oameni care se plang, reclama abuzuri sau coruptie…dar, evident, nu generalizez…cat despre acuza penibila ca ” vreau sa capitalizez imagine,”, nu pot comenta o asemenea prostie.

Nimeni n a stiut ca sunt la Roma pana acum o luna, desi sunt aici din mai. N am vrut sa mi expun copilul si problemele, nu vreau bani, nu vreau atentie. Celor care sunt atat de redusi incat sa creada ca prin ceea ce fac vreau atentie le spun atat: in momentul in care am plecat aveam toate parghiile sa fac campanii, sa mi expun necazul, sa ” capitalizez imagine”, compasiune etc.

Si as fi strans poate si bani suficienti incat sa nu mai am nevoie de concediul medical de la care a pornit totul.Vreau doar curaj si asumare din partea celor aflati in suferinta.

Pentru ca doar asa, solidar, sper sa se poata schimba ceva. Tot respectul pentru asociatiile oneste, donatori etc…insa munca lor rezolva doar probleme locale,cazuri punctuale…pe ceilalti, cine ii ajuta?

Daca nu constientizam ca statul are obligatia s o faca, vorbim degeaba!Eu o sa tac, dar voi publica tot ceea ce primesc de la parinti! Fara pareri personale, pentru ca nu vreau sa influentez in vreun fel perceptia celor care si fac timp sa citeasca…si , da, sunt frustrata intr adevar! Pentru ca acum, in situatia data, nu pot face mai multe”.

 

Sâmbătă, Magda Vasiliu Stoian a scris: „Vad ca sunt multi revoltati de scandalul de la Casa de asigurari de sanatate….acum doua saptamani mi am exprimat clar disponibilitatea de a face publice povestile romanilor care s au lovit de birocratia sistemului medical romanesc, de conditii improprii in spitale sau de tratamente care s au dovedit ineficiente, fie din nepriceperea , fie din nepasarea anumitor medici…Stiti ce s a intamplat?

Mi au scris maximum 5 persoane, in conditiile in care ma intalnesc zilnic cu romani nemultumiti…Concluzia mea e f simpla- romanilor le e frica sa vorbeasca sau, mai rau, sunt parsivi! Parsivi, asta e cuvantul…pentru ca cei mai multi sunt interesati sa le fie lor bine si atat! Fac campanii, primesc donatii, au bani cat sa plece la clinici din strainatate, dupa care tac! Uita sa spuna de ce au plecat, nu i mai intereseaza ca alti copii care n au sansa unor campanii publice raman acasa sa moara!

Nu suntem uniti, suntem saraci- deci usor de cumparat, parsivi si ffff egoisti! Si f neinformati….pentru un parinte care ani de zile a mers cu copilul doar la dispensarul din sat sau la spitalul judetean din apropiere, Marie Curie pare o clinica impresionanta. Nu e! Cat despre fundatiile care ajuta romani sa plece la tratamente…

n ar strica un control amanuntit!

Experienta imi spune ca romanii nu fac chestii bune din convingere, bunatate sau principii. Nu! Fac pentru bani sau de frica! Sunt aici romani care mi s au plans de practicile din Romania, de faptul ca le au fost moficate acte medicale pentru a se sterge urme, ca au fost mintiti….toti tac!

Dar e o tacere din punctul meu de vedere, absolut criminala! Taceti! Daca voua va e bine si copilul vostru e ok, ce conteaza ca alti copii se chinuie sau mor chiar in clipa asta?! E, eu nu o sa tac pana nu se schimba fundamental lucruri, legi, proceduri, constiinte….

Am multe defecte, dar nu sunt criminala!