Mircea Sandu a învins cancerul: ”Am fost tratat cu soluție nucleară”! Câți bani a cheltuit pe tratament

(Last Updated On: September 20, 2017)

Vindecarea lui Mircea Sandu a fost unul din cazurile răsunătoare de victorie împotriva cancerului. Însă pentru români este o veste proastă. S-a tratat în străinătate iar tratamentul l-a costat 100,000 de euro. Cine nu are acești bani, ce să facă?

Într-un interviu pentru libertatea.ro, Mircea Sandu a declarat:
„Fac controale, până anul acesta, la 6 luni. Peschen, colonoscopii, analize de sânge. Acum le fac o dată pe an. Mulțumesc lui Dumnezeu, a avut grijă. În decembrie se împlinesc 8 ani de la operație. Am avut o șansă excepțională. Am ajuns la Nisa, iar acolo am dat de…. Bine, sistemul e fabulos.

Peste 100.000 de euro a costat tratamentul. Pentru că statul român, deși am plătit asigurări medicale, nu mi-a dat nimic înapoi. Era formularul 112, dar am făcut apel la un om apropiat de fotbal, care era în Consiliul de Administrație la Casa Națională de Sănătate. Din toată suma cheltuită de mine pe spitalizare, medicamente, măcar… Era un copil cu leucemie. Și am rugat să introduc actele în Consiliul Director că eu renunț, nu contează, dar măcar 30.000 de euro să-i aloce copilului ăluia să poată să…. Și nu, nu…

Acolo, la Nisa, îți fac toate analizele și îți dau medicamentul la punct ochit, punct lovit. Probabil că și în România a început, am câteva cunoștințe care s-au tratat aici, care au făcut chimioterapie. Și România a început să achiziționeze și să folosească cele mai performante aparate de chimioterapie, de radioscopie. În luna februarie, am vorbit cu oncologul meu de la Nisa, care mi-a zis să fac Peschen și colonoscopie. Zic:

”Mă duc în România”. Nu știam că doar la Târgu Mureș și la Fundeni se face asta. Și se fac programări cu 6 luni înainte. Am apelat la o clinică privată și mi-a spus că: ”Avem doar un singur medic în colonoscopie, specializat în Anglia, dar, știți, rezervele sunt în igienizare, iar Peschen se poate face peste 6 luni”. Mi-a fost rușine, l-am sunat pe ăla în Franța: ”Știi, aici sunt aparatele stricate, te rog să mă programezi acolo”.

În două zile, le-am făcut acolo. Soluțiile pentru Peschen sunt soluții nucleare. Am văzut acolo cum te injectează, el, medicul, stă în fața unui ecran și dacă mai rămâne soluție, se aruncă, pentru că se deteriorează, nu poate fi păstrată”.