REȚETĂ Cum se prepară corect oul ca să nu faci diabet

(Last Updated On: September 12, 2017)

Ouăle sunt un aliment recomandat de mulți specialiști, și chiar dacă există controverse asupra efectului pe care ouăle le au asupra colesterolului, ele sunt benefice pentru sănătate.

Doar într-un singur ou se regăsec peste 6 grame de proteine și mulți nutrimenți de care organismul tău are nevoie, scrie clicksanatate.ro

Deși cantitatea de colesterol pe care acesta o conține și anume 212 miligrame, specialiștii afirmă că acest nivel nu interferează cu vasele sangvine, iar problema colesteolului mărit ține de cel produs de către ficat și că un ou pe zi nu poate face decât bine.â

Astfel, dacă nivelul de zahăr din sâng este crescut, există riscul de a dezvolta diabet, afecțiune a pancreasului care suferă anumite dereglări în producerea de insulină (ori produce prea multă ori o cantitatea mult prea mică, de aici rezultă diabetul non-insulinodependent și diabetul insulinodependent).

Cum te ferește un ou de diabet?

Metoda este foarte simplă și merită încercată. Dacă nu ai nici o restricție de la medicul curantă pentru consumul de ouă atunci fierbe unul seara, decojește-l și înțeapă-l cu furculița în mai multe locuri. Pune-l într-un pahar nu foarte înalt, adaugă puțin oțet peste el și un pic de apă caldă. Lasă-l așa peste noapte și dimineața imdiat cum te-ai trezit poți să îl consumi pe stomacul gol, apoi să bei cafeaua sau ceaiul zilnic.