(Video) Paula Rusu: „Azi e Ziua Mondială a Inimii! La fiecare trei ore un roman moare de inimă iar o bună parte din statistica asta e cauzată chiar de accesul limitat la asistență medicală. Avem sate în România prin care nu a mai călcat un medic de 30 de ani”

(Last Updated On: September 29, 2017)

Federația Mondială a Inimii împreună cu Organizația Mondială a Sănătății și UNESCO au decretat ziua de 29 septembrie ca Ziua Mondială a Inimii.

Pe Facebook, jurnalista Paula Rusu a distribuit un clip video cu mesajul: „Azi e Ziua Mondială a Inimii! La fiecare trei ore un roman moare de inimă iar o bună parte din statistica asta e cauzată chiar de accesul limitat la asistență medicală. Avem sate în România prin care nu a mai călcat un medic de 30 de ani. Mai avem și o teamă de cheltuială din lispă de informare.

M-am dus la Brașov căutându-l pe medicul ce repară inimile oamenilor înainte ca totul să fie pierdut, fiindcă bolile de inimă sunt tăcute de cele mai multe ori și ucid. Il cheamă Mihai Ursu și face minuni cu o freză de diamant. Ați citit corect. O freză cu particule de diamant care salvează pacienții de la niște intervenții uriașe la inimă”.

Vezi aici Video: