Veste Bună! Fumătorii nu vor putea fuma pe orice terasă sau în spații dedicate

(Last Updated On: October 22, 2017)

Mai mulți parlamentari au încercat să schimbe Legea Fumatului astfel încât să redefinească spațiul închis și să permită fumatul pe terase dar și în locuri care să devină cluburi de fumători. Modificarea a trecut de Senat dar s-a oprit în Camera Deputaților.

Fumătorii nu vor avea șansa de a fuma pe orice fel terasă sau în camere special amenajate, au stabilit membrii comisiei de specialitate a Camerei Deputaților. În schimb, parlamentarii nu sunt de acord cu propunerea organizațiilor neguvernamentale ca fumatul să fie interzis în orice autovehicul, de transport public sau privat, în care călătoresc femei însărcinate sau copii, potrivit profit.ro.

”Conform Deciziei nr.29/2016 a Curţii Constituţionale, Constituţia României nu consacră dreptul la fumat şi nici drepturi specifice/ distincte ale fumătorilor. Prin urmare, nu poate fi susţinută necesitatea unor modificări ale legislaţiei curente care să asigure cadrul legal care să permită crearea unor spaţii dedicate fumatului”, arată deputații.