DESCOPERIRE a cercetătorilor români: Bacteriile imune la antibiotice, distruse cu suplimente alimentare pe bază de ou

(Last Updated On: October 16, 2017)

O echipă de cercetători români a descoperit o substanță în gălbenușul de ou care poate distruge infcțiile de tip E-Coli, Stafilococul Auri, dar și alte microorganisme letale.

O companie specializată în producția de vaccinuri pentru păsări, a realizat o premieră mondială, care ar putea salva mii de vieți omenești. Peste 23.000 de oameni mor, în fiecare an, din cauza unor boli provocate de bacterii rezistente la antibiotice, informează stiri.tvr.ro

Totul a început în anul 2010, când cercetătorii, în colaborare cu specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, au recoltat bacterii de la pacienții care nu răspundeau la tratamentul cu antibiotice. Bacteriile au fost folosite la realizarea unui vaccin pentru găini. Biologii au observat că în gălbenușul de ou este prezentă Imunoglobulina Y, o substanță care distruge cele mai periculoase bacterii.

Pe baza imunoglobulinei Y au fost realizate mai multe suplimente alimentare care sunt consumate, în prezent, de mii de români care suferă de infecții. Produsele au fost avizate de Institutul de Bioresurse Alimentare și ar urma să fie testate și în spitale.

În prezent, românii ocupă locul al doilea în Europa la consumul de antibiotice în Europa. Din cauza excesului de antibiotice, tot mai multe bacterii care provoacă boli grave se adaptează la tratamente mai puternice.