Dietă forțată. Un bărbat s-a hrănit doar cu cartofi timp de un an. Vezi cât a reușit să slăbească:

(Last Updated On: October 3, 2017)

Andrew Flinders Taylor a decis să nu mai țină cont de părerea doctorilor și nutriționiștilor și s-a hrănit timp de un an doar cu cartofi. După acest regim extrem australianul a slăbit 50 de kilograme. 

Înainte de a urma dieta, bărbatul s-a documentat și a întocmit un plan cu ajutorul unui medic, informează digi24.ro

În ciuda avertismentelor specialiștilor, Taylor a fost sigur că va obține toate vitaminele și mineralele necesare din cartofi și a inclus în alimentație diverse soiuri. Iar unii experți l-au susținut și au mărturisit că acest plan nu este unul foarte periculos, deși nu face parte din dietele sănătoase.

Nutriționistul Rhiannon Lambert spune că acest aliment reprezintă o sursă bogată de fibre, dă senzație de sațietate și are o densitate calorică mică.

Cartofii albi conțin toți aminoacizii necesari pentru a crea proteine, a repara celulele și pentru a lupta împotriva bolilor, însă o dietă bazată numai pe cartofi albi poate duce la deficiențe de vitamine. Din acest motiv, Taylor a optat și pentru consumul de cartofi dulci, bogați în vitaminele A, E și C.

Starea de sănătate continuă să se îmbunătățească. Am avut colesterolul crescut, dar acum e scăzut, de asemenea și tensiunea și nivelul de zahăr din sânge,” a spus Taylor.