Medicul Nutriționist Mihaela Bilic despre “Prețul” toamnei: Strugurii. Efectul lor asupra ficatului

(Last Updated On: October 20, 2017)

Medicul Nutriționist Mihaela Bilic a vorbit pe contul său de Facebook despre efectul strugurilor asupra ficatului.

Pe Facebook, Mihaela Bilic a scris: “Prețul” toamnei
M-am născut în luna mai cu dorul de cireșe. Și ani de zile am avut o explicație pentru apetitul copleșitor pe care îl am față de aceste fructe: mama a poftit când era gravidă😜 De ceva timp cireșele nu mi se mai par la fel de irezistibile, poate pentru ca au devenit foarte dulci, poate pentru că am încetat să mă mai cert pentru că le mâncam până îmi crăpa burta… în final ce bine că sezonul cireșelor ține doar 2 luni pe an!

Însă se vede treaba că suma viciilor trebuie să rămână constantă, așa că iată-mă molipsită de o nouă slăbiciune: strugurii😋 Universul are umor, am căzut din lac în puț: nu doar că strugurii au de 2 ori mai multe calorii decât cireșele, dar la cât de multă fructoză conțin mi-am transformat ficatul în producător de vin.

Degeaba îmi găsesc scuze că, vezi Doamne, nu beau alcool așa că de undeva trebuie să-mi iau resveratrolul. Degeaba îmi spun că atâta magneziu și minerale nu găsești în alt aliment. Degeaba aduc ca argument minunații acizii grași din sâmburii de struguri. Nici efectul lor tonic, nici beneficiile incontestabile la capitolul detox nu-mi liniștesc conștiința. Pentru că nu doar știu, dar și spun: fructele îngrașă, fructele nu sunt aliment de bază ci desert, fructele fac grăsime pe abdomen. Ei bine, ca în poezia lui Labiș “mănânc și plâng, mănânc…”

Cum să mă cert pentru ceva ce-mi place? Cum să mă învinovătesc că fac ceva rău? Natura cu siguranță nu e supărată pe mine pentru colăcelul în plus de pe burtă, ea chiar se bucură că am făcut un pic de rezerve pentru iarna care va urma.

Așa că am ales să-mi asum noua slăbiciune și consecințele răsfățului meu alimentar, dacă ăsta e “prețul” plătit Toamnei, merită! Doar 2 luni pe an avem parte de cei mai parfumați și mai dulci struguri din lume așa că o să mă bucur din plin de ei, chit că intru în hibernare ca un ursuleț până la primăvară și trăiesc doar din rezervele de grăsime pe care le dobândesc acum☺️ Trăiască cheasla-ua și hamburg-ul și căpșunica🍇!!”