7 semne care îți arată că ai o imunitate scazută

(Last Updated On: November 10, 2017)

O imunitate scăzută te expune bolilor sau poate face ca o răceală să îți treacă mai greu.  Cand sistemul imunitar nu functioneaza la parametri optimi, poate da semnale surprinzatoare. De asemenea, anumite obiceiuri, de zi cu zi, pot duce la subrezirea imunitatii. Iata care sunt semnele unei imunitati scazute si cum va puteti mentine sanatatea, potrivit farmaciata.ro

1. Consumati prea mult zahar

Zaharul in exces determina nu doar aparitia kilogramelor in plus, insa face ca globulele albe, ce joaca un rol important in imunitate, sa-si piarda abilitatea de a distruge bacteriile.

 

2. Nu beti suficiente lichide

Exista un motiv important pentru care consumul de lichide este necesar atunci cand sunteti bolnav. Organismul are nevoie de multe lichide pentru a elimina toxinele. Va puteti da seama daca beti suficiente lichide atunci cand urina este colorata in galben pal. Daca este inchisa la culoare, atunci este necesar sa beti o cantitate mai mare.

3. Kilogramele in plus

Surplusul de greutate dauneaza sanatatii, afectand buna functionare a unor organe precum inima, creierul si ficatul. Mai mult, acestea slabesc si sistemul imunitar. Problema mai grava apare in cazul persoanelor cu un indice de masa corporala (IMC) de 40 sau mai mare (obezitate morbida). Greutatea in exces poate cauza tulburari hormonale si inflamatii, ce scad abilitatea sistemului imunitar de a lupta impotriva infectiei.

4. Consumati apa din surse nesigure

Puritatea apei joaca un rol important in intarirea sistemului imunitar. De exemplu, apa de la fantana poate contine un nivel mare de arsenic, asociat cu mai multe tipuri de cancer si perturbarea sistemului imunitar. Este necesar sa testati puritatea apei si, daca aceasta nu este in limite normale, optati pentru apa imbuteliata sau investiti intr-un sistem de filtrare ce poate elimina arsenicul.

5. Aveti nasul uscat

Oricat de deranjant ar fi atunci cand va curge nasul, acesta este un semn de aparare al organismului impotriva gripei si racelii. Mucusul capteaza virusurile si le elimina din corp. Daca pasajele nazale sunt prea uscate, germenii pot invada mai usor. Daca uscaciunea este o problema temporara, este necesar sa irigati caile nazale cu o solutie salina. Mai mult, un umidificator poate fi, de asemenea, de folos. In cazul in care aceasta problema persista, este necesar sa consultati medicul pentru a determina cauza.

6. Sunteti prea stresat

Stresul pe termen lung poate scadea raspunsul sistemului imunitar. Mai mult, daca va stresati atunci cand sunteti racit, simptomele se pot agrava. Pentru un sistem imunitar mai bun, este necesar sa gasiti metode de relaxare si sa evitati stresul, cat mai mult posibil.

7. Sunteti mereu racit

Daca sunteti mereu racit, inseamna ca sistemul imunitar nu functioneaza normal. In general, un adult raceste de pana la trei ori intr-un sezon, iar simptomele dureaza, in medie, trei-patru zile. Daca acest lucru se intampla mai des sau daca simptomele tind sa se agraveze, inseamna ca sistemul imunitar trebuie intarit. Este indicat sa dormiti suficient, sa faceti exercitii fizice regulate si sa introduceti in dieta cat mai multe fructe si legume proaspete pentru un sistem imunitar puternic.