Vezi care sunt beneficiile consumului de nuci. Scad colesterolul rău, reduc apariţia cheagurilor de sânge şi reglează tensiunea arterială

(Last Updated On: November 3, 2017)

Nucile sunt alimente de toamnă care n-ar trebui să ne lipsească din alimentația zilnică.

Bogate în vitamina A, B2, B6, B12, D, E şi acid folic, nucile conţin minerale necesare menţinerii sănătăţii organismului, precum mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc şi seleniu.

De asemenea, mai conţin acizi graşi omega 3 şi omega 6, acizi graşi mononesaturaţi, acid linoleic şi alfa linoleic, substanţe antioxidante, nutrienţi cu efect de enzime şi substanţe anticancerigene, informează click.ro

Stimulează memoria
Mănâncă zilnic miez de nucă, pentru că întăreşte sistemul nervos şi îmbunătăţeşte memoria. Nucile conțin lecitină, o substanță care stimulează memoria și puterea de concentrare.

Alungă stările depresive
Depresia este una dintre afecțiunile cel mai des întânite în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Se spune că alimentele bogate în acizi grași esențiali, cum sunt și nucile, contribuie la alungarea depresiei și la dobândirea unei stări de calm. Astfel, nu strică să fie incluse în dietă.

Combat cancerul
Potrivit studiilor, nucile au proprietatea de a reduce riscul de cancer de prostată și de sâni. Grăsimile pe care le conțin sunt mult mai bune pentru organism, decât cele de origine animală.