Chef Alain Alexanian: „Supermarketul ne transformă stomacul în pubelă de gunoi”. Sfaturile acestuia

(Last Updated On: December 6, 2017)

Chef Alain Alexanian, proprietarul și bucătarul șef al unui restaurant din Lyon cu o stea Michelin, spune că supermarketul ne transformă stomacul în pubelă de gunoi

”Industrializarea masivă ne face să trişăm, iar pe ţărani îi vedem doar ca pe nişte surse de supravieţuire. În ziua de azi ni se pare normal să ne îmbolnăvim, să mergem la spital şi să murim acolo. Nu este normal să mâncăm numai din surse industriale. Da, trăim în oraşe, dar noi avem nevoie tot de natură şi de alimentele produse de aceasta, la ţară”, a declarat acesta, citat de doctorulzilei.ro

În 2017, Alain Alexanian a fost invitat la Bucureşti pentru a susţine ”Sărbătoarea Gustului”, un proiect ce doreşte susţinerea educaţiei pentru alimentaţie sănătoasă în rândul copiilor.  Sfaturile lui sunt simple, dar, în vremurile în care trăim, greu de pus în aplicare.

”6 ore pe zi minimum staţi la calculator, ar fi bine să vă găsiţi măcar o oră timp să mergeţi în zone rurale de unde să cumpăraţi fructe şi legume, să admiraţi culorile. O dată pe săptămână. Gătiţi în cel mai simplu mod posibil. Luaţi un cartof crescut la ţară, curăţaţi-l, spălaţi-l şi puneţi-l la cuptor cu un pic de apă cu sare.

Puteţi pune şi un pic de unt. Puteţi folosi orice legumă. Aceasta ar trebui să fie masa dvs măcar o dată pe zi şi viaţa dvs se va schimba. Dacă consumaţi şi un fruct pe zi, atunci sunteţi pe drumul cel bun. Folosiţi supermarketurile doar pentru detergenţi, ulei, sare. Fructele şi legumele luaţi-le de la ţărani.”.

Chef dorește să educe generația tânără și consideră că părinții sunt datori, înainte de toate, să se asigure că au explicat corect copiilor ce trebuie să mănânce.

El e de părere că oamenii consumă toate prostiile din lipsa de educație. Cantitatea imensă de alimente proaste ne transformă stomacul într-o pubelă de gunoi, ”iar noi nu mai dăm importanţă, pentru că la exterior nu se vede ce avem înăuntru. Ne preocupăm de inteligenţă pentru că suntem conştienţi că avem nevoie de ea, dar sănătatea o lăsăm la urmă”, declară revoltat chef Alain Alexanian.