De ce îți este foame la miezul nopții

(Last Updated On: December 17, 2017)

Conform unui studiu publicat pe sciencedaily.com, ceasul intern al organismului, sistemul circadian, cum este cunoscut in literatura de specialitate, creste foamea si pofta de alimente dulci si sarate spre seara.

In timp ce nevoia de a consuma mai mult seara se poate sa-i fi ajutat pe stramosii nostri sa stocheze energie pentru a supravietui mai mult in perioadele de penurie alimentara, in timpurile noastre, raportandu-ne la mediu si stilul de viata, aceste gustari luate tarziu pot duce la o crestere semnificativa in greutate, scrie sanatate.bzi.ro

“Desigur, exista multi factori care afecteaza cresterea in greutate, in principal dieta si exercitiu fizic, dar timpul meselor are de asemenea un efect. Am descoperit ca sistemul circadian intern joaca un rol in epidemia de obezitate astazi, pentru ca intensifica foamea pe timp de noapte“, sustine Steven Shea, autorul principal al studiului.

“Oamenii care mananca mult seara, in special alimente bogate in calorii si bauturi, sunt mult mai susceptibili de a fi supraponderali sau obezi.”, a continuat acesta.